У МЗС розповіли, як українцям поводитись в Ірані

Новини 03 Січня, 2018 21

МЗС України

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України, які перебувають в Ірані, бути уважними, уникати місць масового скупчення людей та бути готовими до перевірки документів

Про це йдеться у рекомендаціях Консульської служби МЗС.

«У зв’язку з поширенням протестних акцій в Ісламській Республіці Іран (міста Мешхед, Тегеран, Керманшах, Кум, Шираз, Табріз, Решт, Ісфаган, Хамадан, Сарі, Кучан, Сабзевар, Хорамабад, Ахваз) МЗС рекомендує громадянам України виявляти підвищену пильність та обачність, уникати місць масового скупчення людей, мітингів, маніфестацій та місць релігійного культу, чітко виконувати всі законні вимоги і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відстежувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування», – йдеться на сайті.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації МЗС рекомендує співвітчизникам невідкладно звертатися до Посольства України в Ірані за номерами телефонів +9821 22397195; +98912 8436681, адреса електронної пошти: emb_ir@mfa.gov.ua, vitalii.zaianchkovskyi@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта cons_or@mfa.gov.ua».

Як повідомляв Укрінформ, мітинги в Ірані розпочалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко перетворилися на антиурядові протести.

Кількість загиблих у результаті зіткнень протестувальників із силами безпеки в Ірані збільшилася до щонайменше 23 осіб. За даними влади Ірану, були затримані не менш як 500 демонстрантів, проте неофіційні джерела повідомляють, що число затриманих у рази більше.

Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння через загибель людей і закликали іранську владу поважати людські права. Вашингтон наполягатиме на скликанні екстреного засідання Ради безпеки, а також Ради ООН з прав людини в Женеві через убивство силами безпеки протестувальників в Ірані.

Коментарі