Новини

У Моршині після зливи підтопило санаторно-готельні комплекси

У курортному місті Моршин на Львівщині, внаслідок сильних злив підтопило підвальні приміщення кількох санаторно-готельних комплексів. 

Як пише “Четверта студія”, у ГУ ДСНС у Львівській області повідомили, що 28 червня о 22:23  надійшло повідомлення, що в м. Моршин внаслідок проходження грози (сильний дощ, злива) відбулося підтоплення підвалів 5-ти об’єктів – 4 санаторно-готельних комплексів та Палац Культури.

На місце події було направлено відділення 9-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Моршин.

Пожежно – рятувальним відділенням було відкачано 142 куб.м води з підвалів 3-ох санаторно-готельних комплексів. В Палаці Культури та готелі роботи не проводились – рівень води впав самостійно.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівскьої ОДА, за прогнозами синоптиків, 29 червня по Львівській області мінлива хмарність, місцями короткочасні дощі, грози, град. Вітер західний, 7 – 12 м/с, під час гроз місцями шквали 15 – 20 м/с. Температура 25 – 30° тепла. І рівень небезпечності, жовтий.

29 червня на річках басейнів Сяну, Дністра продовжиться спад рівнів води, лише у верхів’ях гірських приток Дністра можливий різкий підйом рівнів води. На річках басейну Західного Бугу очікується незначне коливання рівнів води з перевагою спаду.

Станом на 06:00 год 29 червня залишаються підтопленими: 6 підвалів житлових будинків, 2 присадибні ділянки, 10 га сільськогосподарських угідь, пошкоджена 1 ділянка дороги, пошкоджено 1 міст. Через зсув грунту на схилі існує загроза обвалу 1 житлового будинку та 3 господарських будівель у с. Смільна Дрогобицького району. Роботи по ліквідації наслідків стихії продовжуються.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині хотіли вкрасти 35 мільйонів гривень

Незаконний тендер щодо ремонту будівлі гуртожитку вартістю понад 35 млн грн – прокурори Стрийщини запобігли…

38 хв. тому

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

13 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

14 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

14 години тому