У Моршині після зливи підтопило санаторно-готельні комплекси

Новини 29 Червня, 2020 1 399

Бювет СКК "Моршинкурорт". Фото: "Санаторії України"

Рятувальники відкачували воду з підвальних приміщень

У курортному місті Моршин на Львівщині, внаслідок сильних злив підтопило підвальні приміщення кількох санаторно-готельних комплексів. 

Як пише “Четверта студія”, у ГУ ДСНС у Львівській області повідомили, що 28 червня о 22:23  надійшло повідомлення, що в м. Моршин внаслідок проходження грози (сильний дощ, злива) відбулося підтоплення підвалів 5-ти об’єктів – 4 санаторно-готельних комплексів та Палац Культури.

На місце події було направлено відділення 9-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Моршин.

Пожежно – рятувальним відділенням було відкачано 142 куб.м води з підвалів 3-ох санаторно-готельних комплексів. В Палаці Культури та готелі роботи не проводились – рівень води впав самостійно.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівскьої ОДА, за прогнозами синоптиків, 29 червня по Львівській області мінлива хмарність, місцями короткочасні дощі, грози, град. Вітер західний, 7 – 12 м/с, під час гроз місцями шквали 15 – 20 м/с. Температура 25 – 30° тепла. І рівень небезпечності, жовтий.

29 червня на річках басейнів Сяну, Дністра продовжиться спад рівнів води, лише у верхів’ях гірських приток Дністра можливий різкий підйом рівнів води. На річках басейну Західного Бугу очікується незначне коливання рівнів води з перевагою спаду.

Станом на 06:00 год 29 червня залишаються підтопленими: 6 підвалів житлових будинків, 2 присадибні ділянки, 10 га сільськогосподарських угідь, пошкоджена 1 ділянка дороги, пошкоджено 1 міст. Через зсув грунту на схилі існує загроза обвалу 1 житлового будинку та 3 господарських будівель у с. Смільна Дрогобицького району. Роботи по ліквідації наслідків стихії продовжуються.

Коментарі

Позначки: , , , , ,