Новини

У Львові з’явиться Дім милосердя для безхатченків та нужденних

В цю неділю, 12 листопада, у Львові освятять Дім милосердя для безхатченків та найбільш потребуючих міста. О 15.00 Архієпископ Мечислав Мокшицький звершить Святу Месу, після якої освятить Притулок, що розташований на вул. Мазепи, 48. Про це інформує прес-служба ЛМР.

“Це осередок для безхатченків і бідних, яким опікується Згромадження Братів Альбертинців у Львові. Проект Дому милосердя охоплює створення будинку, де проживатимуть до 40 чоловіків, а також благодійної кухні, де щоденно готуватимуть близько 300 обідів для найбільш потребуючих осіб Львова. Окрім того, комплекс включатиме лазню, що зможе обслуговувати до 40 осіб щоденно. В наступних планах Центру також створення майстерні на 15 робочих місць для мешканців Дому милосердя, ” – йдеться у повідомленні.

Опікуватись Домом милосердя будуть брати-альбертинці та сестри-альбертинки, які відтепер працюватимуть у Львові.

Довідка

Чернечі згромадження братів Альбертинців та сестер Альбертинок належать до францисканських згромаджень, що відрізняються любов’ю до вбогості та служіння  бідним. Перший альбертинський притулок у Львові був створений у 1892 році. До закінчення Другої світової війни брати-альбертинці й сестри-альбертинки провадили активну соціальну роботу серед вбогих і неповносправних на території Львівської Архідієцезії. Зараз на запрошення Архієпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського Римо-католицької Церкви, це згромадження повернулось для відновлення цієї праці на Львівщині.

Окрім Львова, Згромадження Братів Альбертинців працює з бідними і безхатченками у Запоріжжі, а жіноче згромадження в Україні має ще одну спільноту у с. Плебанівка Вінницької області.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові горіло сміття Садового (ВІДЕО)

Перед черговим кредитом на Пластову

34 хв. тому

Гончаренко закликав скликати позачергову Раду

Через ситуацію на Харківщині

51 хв. тому

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

3 години тому