У Львові зупинилось будівництво сміттєпереробного заводу

Новини 24 Вересня, 2024 0

Що сталось

Роботи з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові зупинені.

Польська компанія «Control Process SA» порушує істотні умови договору будівництва.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛКП «Зелене місто», пише Четверта студія.

«Ми отримали велику кількість листів та запитів від підрядника Control Process S.A., тому провели засідання та розглянути питання щодо актуального стану виконання контракту по будівництву комплексу.

Представники «Зеленого міста» нам прокоментували, що на сьогодні фактично склалася кризова ситуація – угоду з польським підрядником можна вважати розірваною. Компанія «Control Process SA» не продовжила у визначений час безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Відбулося декілька раундів переговорів щодо підписання додаткової угоди, але вони не були успішними.

На сьогодні роботи на об’єкті зупинені, гарантія підрядником не надана, ЛКП «Зелене місто» повідомило в банк про стягнення коштів з підрядника.

Зазначу, що депутатський корпус зробив все можливе, щоб завод будувався. Але, за рахунок не зовсім професійних менеджерських дій з попередніх періодів, складного неякісного контракту, про що ми також неодноразово говорили, ми опинилися в ситуації, що навіть при наявності всіх фінансових ресурсів, роботи на об’єкті зупинені», – прокоментував голова комісії, депутат Львівської міської ради Назарій Бербека.

🔹Комісія дала протокольне доручення першому заступнику міського голови – заступнику міського голови з питань економічного розвитку Андрію Москаленку надати план виходу з цієї кризової ситуації та поінформувати як це вплине на вартість робіт та на скільки це змістить часові рамки реалізації проекту.

«Окрім того, я, як голова комісії, звернувся до міського голови Андрія Садового із аналогічним проханням щодо отримання інформації про ситуацію, яка склалася», – додав Назарій Бербека.

Нагадаємо, 12 вересня цього року Рада надала дозвіл ЛКП «Зелене місто» на отримання кредиту для добудови сміттєпереробного заводу. Обсяг кредиту – 718 млн грн.

Коментарі

Позначки: , ,