У Львові вже сім років будують сміттєпереробний завод

Новини 29 Липня, 2024 796

ЄС вимагає добудувати сміттєпереробний завод без корупційних схем та з дотриманням прозорості

Минає 7 рік «будівництва» сумнозвісного сміттєпереробного заводу, який вже давно був потрібен і гучно обіцяний місту, й врешті перебуває на етапі «добудови».

Про це заявив голова ЛОО ЄС Олег Синютка, пише Четверта студія.

На завершення будівництва сміттєпереробного заводу міський голова Львова пропонує отримати черговий кредит сумою 718 млн гривень, і це попри суму у розмірі більше 41,5 млн євро, в тому числі і запозичених коштів, яка уже була витрачена!

Чи готова громада Львова бути заручником його добудови?

Станом на сьогодні, уже відомо про проведення робіт у невідповідності з проектно-кошторисною документацією, перерахунок коштів без належно укладеного договору підряду і отримання дозволів на початок робіт, завищення вартості робіт у порівнянні з ринковими.

Досить обдурювати людей, Європейська Солідарність вимагає:

– Погодити всі проектні рішення та провести необхідні експертизи для визначення переліку робіт, необхідних для завершення будівництва та введення в експлуатацію заводу.
– Представити календарний план виконання робіт та введення заводу в експлуатацію з переліком статей, сум видатків та термінів фінансування.
– Передбачити щомісячний звіт міського голови про хід виконання робіт на сесії Львівської міської ради.
– Прийняти рішення щодо надання інформації про виконані роботи депутатській тимчасовій спеціальній комісії не рідше ніж двічі на місяць.
– Передбачити юридичну та фінансову відповідальність проектанта та підрядника у випадку необхідності захоронення більше 10% від об’єму ТПВ.

Сміттєпереробний завод у Львові повинен бути добудований, але добудований без корупційних схем та з дотриманням прозорості для громади, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , , ,