Новини

У Львові відкриють центр допомоги постраждалим від насильства

У Львові розвивають комплексну допомогу тим, хто постраждав від насильства. В місті уже діють кризові кімнати та спеціальний притулок для допомоги таким людям. У планах — відкрити денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, а також «зелену кімнату» для корекційних занять з дітьми.

Як розповіли в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, у Львові уже працюють кризові кімнати та притулок, пише Четверта студія.

Так, у кризові кімнати оперативно поселяють жінок чи матерів з дітьми, що постраждали від домашнього насильства. У цих приміщеннях вони перебувають лише кілька днів. Після чого, у разі потреби, їх переселяють у притулок, де вони можуть перебувати довший термін. Загалом є 4 кризові кімнати, які розраховані на 10 ліжкомісць.

Також у планах — відкрити денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, а також «зелену кімнату» для корекційних занять з дітьми.

Функціонуватиме денний центр допомоги, а також «зелена кімната», у Львові на вул. Лінкольна, 57. Уже виділено приміщення, площею понад 160 м2. Загальна вартість проекту (виготовлення проектно-кошторисної документації та капітальний ремонт приміщень) — 1,5 млн грн. З них 100 тис грн уже освоєно у 2020 році. Ще 1,4 млн грн — кошти, які передбачено у бюджету розвитку 2021 року. Планується, що ці об’єкти запрацюють до кінця 2021 року.

«Денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства — місце, куди зможуть приходити постраждалі особи від домашнього насильства, щоб поспілкуватися з психологом, відвідати групові заняття — розповісти про свій досвід та обговорити проблеми, побувати на семінарах та тренінгах, отримати первинну юридичну допомогу тощо. „Зелена кімната“ для корекційних занять з дітьми — окреме затишне приміщення для взаємодії із дітьми, які стали свідками чи постраждали від насильства», — розповів керівник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

До слова, на 2021 рік із бюджету розвитку Львівської МТГ на соціальну галузь передбачили 22 млн грн.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

6 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

6 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

6 години тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

7 години тому