У Львові в місцях пам’яті просять встановити таблички із правилами поведінки (ВІДЕО)

Новини 09 Липня, 2021 101

Мелесова-Вальчак

У Львові в місцях пам’яті просять встановити таблички із правилами поведінки

Відповідне звернення сьогодні, 8 липня, на пленарному засіданні Львівської міськради подала до міського голови Львова депутатка від Європейської Солідарності Лейла Мелесова-Вальчак, пише Четверта студія.

Вона просить виконавчу владу міста розробити, виготовити та встановити біля меморіалів, пам’ятників, місць вшанування загиблих та померлих та інших пам’ятних місць у Львові таблички, на яких будуть прописані правила, обмеження та вказівки щодо поведінки у таких місцях.

За її словами, поштовхом до такої ініціативи став нещодавній інцидент у Львові, коли молодь святкувала 18-річчя подруги із феєрверками, та слухаючи російську музику, на Меморіалі Героїв Небесної Сотні.

Зараз розпочате досудове розслідування за фактом осквернення пам’ятника, а власне стаття передбачає обмеження або позбавлення волі терміном до п’яти років.
“Із цього приводу звучали різні думки. Хтось звинувачував дівчат,  хтось – захищав. Проте факт залишається фактом. На жаль, молоде покоління, а подекуди і дорослі люди, не знають як можна і як не можна себе поводити у таких місцях, а саме біля меморіалів, пам’ятників, місць вшанування загиблих та померлих та інших пам’ятних місць у Львові.
Вважаю, що необхідно розробити правила, обмеження та вказівки щодо поведінки у таких місцях та доносити їх до відома мешканців міста та туристів. Хорошою ідеєю буде встановлення табличок, на яких буде вказана ця інформація”, – розповіла Лейла Мелесова-Вальчак.

На думку депутатки, це дасть змогу дітям, молоді та й усім відвідувачам ознайомитись і зрозуміти, як себе поводити, щоб не сталась ситуація аналогічна з ситуацією описаною вище. Вона вважає доцільним розміщувати таку інформацію на медійних платформах, до прикладу, на сайті Львівської міської ради.
“Впевнена, що саме необізнаність в більшості випадків призводить до подібного, тому наше завдання донести до якомога більшої кількості людей правила поведінки біля меморіалів, пам’ятників, місць вшанування загиблих та померлих та інших пам’ятних місць у Львові”, – резюмувала Лейла Мелесова-Вальчак.

Коментарі

Позначки: