У Львові триває набір цивільних у Школу пілотування безпілотниками Sirko

Новини 04 Жовтня, 2024 23

Розвідувальні БПЛА українського виробництва Sirko успішно працюють на фронті

Український виробник розвідувальних безпілотних комплексів серії Sirko, компанія SkyAssist, проводить у Львові набір цивільних у Школу пілотування. У компанії кажуть: «XXI століття – час дронів!». Відтак бути професіоналом у їхньому керуванні – не примха, а необхідність нинішнього часу: маємо бути готовими до будь-яких викликів.

Про це ІВ Четверта студія повідомила Галина Гузьо, пише Четверта студія.

Школа пілотування БПЛА Sirko буде корисною цивільним громадянам, які збираються взаємодіяти з БПЛА і які прагнуть оволодіти основами управління дронами літакового типу. Навчання складається із двох частин: теоретичної та практичної. У теоретичній – 19 відеоуроків, а практична поділена на п’ять днів. Під час практики учні Школи на полігоні освоять всі основи та прийоми пілотажу, польоти в нестабільних умовах, роботу в Mission Planner, а також відпрацюють точну та автоматичну відеозйомки. Для навчання використовується БПЛА Sirko-2М (безпілотники назвали на честь отамана Запорізької Січі Івана Сірка). Після закінчення Школи пілотування видається сертифікат про підтвердження проходження навчального курсу з пілотування БПЛА типу “крило” Sirko-2M. Для зацікавлених у навчанні – додаткова інформація: info@skyassist.com.ua, skyassist.com.ua, +380 67 151 67 91.

До слова, Школу пілотування від компанії SkyAssist уже пройшло понад пів тисячі військових. Для воїнів навчання – безкоштовне.

– Ми – сучасна високотехнологічна компанія, яка була народжена та загартована у вогні війни, – розповідає співзасновник компанії SkyAssist Ігор Фіняк. – Розпочинали у 2022-му із волонтерської допомоги Збройним Силам України. А згодом обрали напрямок розробки та масового виробництва високотехнологічних та наукоємних безпілотних авіаційних систем. Задля цього зібрали потужну команду науковців з Харкова, Києва та Львова.

З часом наше конструкторське бюро перетворилось у Науково-дослідний інститут SkyAssist. Першою розробкою став розвідувальний безпілотник Sirko. Наше головне завдання – забезпечити військових таким обладнанням, яке дозволяє виконувати бойове завдання з мінімальними ризиками для життя. “Воюють та ризикують машини, а не люди”, – концепція, яку втілюємо в життя.

Безпілотник Sirko-2M, розроблений українськими інженерами, призначений для аеророзвідки, дорозвідки оперативно-тактичного рівня та коригування вогню. Тактичний радіус дії – 30 км (зберігається відеозв’язок і керування), загальна довжина маршруту – до 130 км, робоча висота – від 200 до 800 метрів. Переваги цього БпАК – надзвичайна РЕБостікість, безпрецедентна ремонтоздатність, простота у користуванні, радіо- та оптична непомітність навіть на малих висотах. А крім того, найнижча ціна у такому класі БПЛА, цілодобова технічна підтримка і постійна модернізація комплексів.

На сьогодні потужності компанії SkyAssist дозволяють виробляти кілька тисяч безпілотників на місяць. При цьому технологія виробництва дасть змогу у дуже стислі терміни масштабувати виробництво до кількості, що може вимірюватися десятками тисяч одиниць. Комплекси мають сертифікацію Міністерства оборони України і вже успішно працюють на фронті. Зокрема, боротися із ворогом БпАК серії Sirko допомагають 3-тій окремій штурмовій бригаді, Бригаді швидкого реагування НГУ «Рубіж», Об’єднаній штурмовій бригаді Національної поліції України «Лють», 54-ій окремій механізованій бригаді імені гетьмана Івана Мазепи, 92-ій окремій штурмовій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка, 7-му прикордонному Карпатському загону, РУБпАК “Серафим” та багатьом іншим.

Коментарі

Позначки: , ,