У Львові суддя приймає рішення на користь Садового

Новини 19 Червня, 2024 228

Суддю Брильовського чекає Вища рада правосуддя, – адковат та громадський активіст Андрій Петришин

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Брильовський Роман Михайлович прийняв свідомо незаконне рішення, яке скасоване Восьмим апеляційним адміністративним судом. Такі рішення суддя приймає вже не вперше.

Про це повідомив громадський активіст та адвокат Андрій Петришин, пише Четверта студія.

 –  Пане Андрію, хочу з Вами поговорити про ситуацію, що склалася в судовій системі України.

Вам, як юристу з багаторічним досвідом роботи, як адвокату, який на щодень має справу з судами краще зрозуміло, що там діється.

Мою увагу привернула подана Вами інформація, про те що суддя Львівського окружного адміністративного суду Брильовський Роман Михайлович прийняв свідомо незаконне рішення, що було скасоване Восьмим апеляційним адміністративним судом. І що приймає Брильовський такі рішення не вперше.

– Саме так. Ще у 2019 році справа №461/4544/18, яку я вів, де йшлося про виділення земельної ділянки учасникам бойових дій, підкреслюю, законного виділення землі, Брильовський у догоду Львівській міській владі прийняв незаконне рішення на користь мерії, яка всіляко перешкоджала у виділенні землі людям, які воювали за Україну.

Але справедливість на той час вдалося відновити і це незаконне рішення судді Брильовського скасоване мною у Восьмому апеляційному адміністративному суді.

На жаль, нічого не змінилося. Суддя Брильовський продовжує і сьогодні діяти в старий, звичайний, для нього спосіб. У квітні він знову прийняв незаконне рішення з грубими порушеннями прав позивача. Вдумайтеся: на доступ до правосуддя. Цю незаконність мною було доведено і вкотре незаконне рішення судді Брильовського скасоване.

– Як Ви думаєте, суддя Брильовський так чинить з умислу, маючи якісь зацікавлення чи, можливо, з інших причин?

– Звертаю особливу увагу на те, що в обох випадках фігурує Львівська міська влада. В обох випадках він приймав рішення на її користь та в обох випадках ці його рішення визнавалися мною незаконними в апеляційних судах. Висновки робіть самі.

– Пане Андрію, чи можна сказати, що телефонне право, як і раніше, в судах діє?

– Думаю, щодо цього судді так. Адже як по іншому пояснити такі систематичні дії?! Зараз це, щоправда, називають більш політкоректно – адміністративний вплив на суд. Взагалі, коли ми бачимо явно упереджене та незаконне рішення якогось судді, то причиною для такого рішення є тільки два фактори – адміністративний вплив або хабар. І це є не якоюсь моєю видумкою, притягнутою за вуха. Адже справа судді Князєва, судді Львова та інших суддів, підтверджують повністю таку думку.

– Пане Андрію, а може причиною таких незаконних рішень є низька кваліфікація суддів? Так би мовити професійна непридатність?

– (Сміється…) Судді в Україні – розумні люди, вони добре знають законодавство і добре розуміють, що роблять. Але якщо навіть припустити, що хтось з них є профнепридатним, то це також вагома причина, щоб вичищати таких осіб з судової системи.

– Ви вжили слово вичищати…

– В нас в Україні багато говорять про реформи. І, звичайно, також про реформи судової гілки влади.

Так от, на моє переконання, немає кращої реформи ніж розпрощатися з боягузливими суддями, які піддаються адмінвпливу. А також нечистими на руку суддями, які беруть хабарі, прикриваючись суддівською мантією та іменем народу України. Мають залишитися лише ті, хто буде керуватися виключно законом. Так, за це вони будуть отримувати високу зарплату, пристойну пенсію та збережуть своє добре ім’я, яким будуть пишатися їхні покоління.

– Пане Андрію, але давайте повернемося до судді Брильовського. Які Ваші подальші дії?

– До Вищої ради правосуддя вже підготовлений пакет документів, що доводить незаконність у діях судді, зокрема, в частині незаконної відмови позивачеві в доступі до правосуддя. Це встановлено в рішенні апеляційної інстанції. На підставі зазначеного у документах, дисциплінарна інстанція суддів має зробити свій висновок та притягнути суддю Брильовського до відповідальності.

Також ми будемо постійно інформувати громадськість та журналістів про те, що відбувається у цій справі. Адже громадськість та засоби масової інформації – це ті два важливі чинники, завдяки яким може відбутися процес очищення в нашій державі.

До речі, на моїй сторінці у Фейсбуці люди вже обурюються таким фактам. На переконання людей, суддя посягнув на святеє святих – право на доступ до правосуддя, тому його потрібно не просто звільнити, але й зганьбити. Щоб іншим наука була!

Коментарі

Позначки: , ,