У Львові створять сім стінописів

Новини 10 Серпня, 2024 23

Молоді художники

У межах реалізації титулу «Львів – Молодіжна столиця Європи 2025» в місті до кінця року створять 7 нових стінописів на тему «Нелегко, але рухайся». Відповідне рішення сьогодні затвердив виконком Львівської міської ради.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Однією з амбітних активностей «Львів – Молодіжна столиця Європи 2025» є створення молодими художниками символічних стінописів-муралів у публічних просторах міста. Ці мурали покликані посилити голос молоді у місто- та державотворенні, продемонструвати стійкість сучасного покоління та дати можливість мистецької самореалізації.

Сім стінописів планують намалювати за адресами:

  • вул. Героїв УПА, 59

  • вул. Шевченка, 27

  • вул Дністерська, 5

  •  вул. Дорошенка, 70

  • вул. Ференца Ліста, 5

  • вул. Піша, 1

  •  вул. Опришківська, 2

Мурали будуть об’єднані темою «Нелегко, але рухайся», що є лозунгом Львова, як молодіжної столиці 2025.

«Ми хочемо висвітлити тему стійкості, подолання викликів і продовження руху вперед навіть у найскладніші часи. Нагадити, що навіть у найтемніші часи, потрібно завжди рухатися вперед. Кожен мурал буде інтерпретувати різні аспекти цієї теми через  візуальне мистецтво.

Цей проєкт також стане каталізатором для співпраці інфлюенсерів у сфері мистецтва, муралістів, вуличних художників, громадських організацій та місцевої влади, показуючи силу мистецтва, як інструменту, який може нести суспільні зміни», – наголошує Олег Малець, керівник мережі ТВОРИ!.

Проєкт впроваджується простором дизайну Pixlab з мережі ТВОРИ! в межах реалізації титулу «Львів – молодіжна столиця Європи 2025» за підтримки ЮНІСЕФ Україна та фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW

Коментарі

Позначки: