Новини

У Львові студенти медуніверситету вийшли на протест

У Львові студенти Львівського медичного університету імені Данила Галицького вийшли на протест через зміни розподілу на інтернатуру, які планує запровадити МОЗ.

Про це пише Четверта студія.

Шестикурсники-бюджетники хвилюються, що не зможуть самостійно обирати спеціальність інтернатури. Кажуть, що відтепер неможливо і перевестися на контракт, аби потім обрати бажану спеціальність.

Студентка Дар’я Костиря у коментарі Новини.LIVE каже, закликають МОЗ до компромісу.

“Якщо ви додаєте контрактників до загального рейтингу, зрівняйте нас у правах, що ми так само можемо відмовитись, якщо нам не подобається наша спеціальність, і йти за своєю мрією, сплачуючи державі кошти”, — зазначає дівчина.

Ще одна студентка медичного університету Луїза Гумна у коментарі Новини.LIVE розповідає, проблема в тому, що студентам-бюджетникам не можна вступати на контракт.

“Тому, якщо МОЗ ухвалить таке рішення, я максимум, ким можу стати, — це сімейним лікарем, лікарем невідкладної медицини або лікарем-анестезіологом. Ми зверталися до нашого деканату. Вони обіцяють нам підтримку, але самостійно вони не можуть нічого зробити. Тому студенти власними силами намагаються щось зробити”, — додає студентка.

Натомість на Facebook-сторінці Міністерства зазначили, що найширший вибір матимуть ті, хто найкраще навчався упродовж шести років, успішніше склав іспит КРОК-2 і має найвищий рейтинг.

“Підхід, який ми пропонуємо, є справедливим для тих, хто докладав більше зусиль у навчанні, та раціональним з погляду ефективного використання державних коштів.

Зміни до інтернатури — лише перший крок, який наближає післядипломну медичну освіту України до європейських стандартів”, — зазначають у міністерстві.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

2 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому