У Львові стартує книжковий форум (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 02 Жовтня, 2024 22

Близько 50 запрошених гостей та письменників, переважна більшість з яких – українці, решта – вихідці з 18 інших країн світу

Завтра 3 жовтня, у Львові починається 31 книжковий форум.

Про це пише Четверта студія.

Захід відбуватиметься у гібридному форматі – онлайн та наживо – у 8 локаціях Львова. Близько 50 запрошених гостей та письменників, переважна більшість з яких – українці, решта – вихідці з 18 інших країн світу.

Серед спікерів – Оксана Забужко, Софі Оксанен, Салман Рушді, Ґаятрі Співак, Девід Рімнік, Софія Андрухович, Артем Чех та багато інших, які візьмуть участь у близько 150 подій. 28 видавництв виявили бажання активно долучитись до проєкту цьогоріч.

Як зауважили представники проєкту на офіційній пресконференції, цьогорічний форум вразить відвідувачів своїм різнобарв‘ям заходів. Варто також зазначити, що з міркувань безпеки традиційний ярмарок книжок не відбудеться. Натомість учасники зможуть придбати бажані книжки в окремих локаціях.

Концепція «Lviv book forum» 2024 базуватиметься на меті донести відвідувачам й гостям міста Львова цінність демократичних засад, які відстоює Україна у війні з Росією, розвиваючи власну літературну вісь. Говоритимуть про постколоніальний шлях та кристалізацію нової української інтелігенції, що творить нову історію.

У Львові стартує книжковий форум, фото Четверта студія

Як закцентував увагу Олексій Тарабан, в.о начальника управління культури, начальник відділу програм та проектів управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради, що форум є винятковою можливістю донести світу про трагедію України в аспекті невпинно-динамічної боротьби та готовності не лише відстоювати власну ідентичність, яка є, а й ділитись найкращими надбаннями з іншими та формувати нові унікальні здобутки.

Фото та відео Дмитро Колос, Четверта студія

Коментарі

Позначки: