Новини

У Львові ще понад 70 млн грн підуть на реконструкцію площі Двірцевої

Ще понад 70 млн грн у Львові вкладуть у реконструкцію площі Двірцевої. Кошти використають на інженерні роботи, які не передбачили у попередньому проєкті. ЛКП «Львівавтодор» підписав договір із ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» на суму 72,4 млн гривень.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Твоє місто”, новий договір, який уклали із компанією «Онур» 18 грудня на суму у 72,4 млн грн. передбачає виконання робіт, яких не врахували в первинному кошторисі – це інженерні роботи і облаштування скверу. Конкурсу на їх проведення не оголошували. Договір уклали із компанією «Онур», оскільки саме вона виконувала роботи з реконструкції Двірцевої. Додаткова угода не перевищує 50% від вартості, тому закон дозволяє не змінювати підрядника.

«Виникли роботи, що не були передбачені проєктом. Наприклад, в первинному проєкті не було передбачено підключення каналізації вокзалів, а також інші інженерні мережі, які включили в новий договір», – пояснила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова у коментарі виданню «Наші Гроші».

Реконструкцію площі перед головним вокзалом у Львові розпочали торік. Вартість робіт, які виконувала ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень.

Вона також додала, що вирішили реконструювати сквер, який розташований на площі. У 2019 році, коли розпочинали реконструювати площу, то на місці скверу планували облаштувати підземний паркінг за кошти інвестора. Але інвестора не знайшли.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконало ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку».

На площі розділили потоки громадського та приватного транспорту, облаштували велодоріжки. Також її озеленили, перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. А ще перенесли та подовжили трамвайні колії до вокзалу і встановили нові вуличні меблі, облаштували фонтан.

Фото: Твоє місто
Фото: Твоє місто
Фото: Твоє місто

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

14 години тому