У Львові руйнується берег озера

Новини 15 Жовтня, 2024 252

Фото

Частина набережної у парку “Озеро Левандівське” – в аварійному стані. Ділянці загрожує зсув

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛМР.

У ДП «Скнилів-парк» звертаються до мешканців з проханням не ходити біля аварійної частини берега, поки її не укріплять. Мова про частину берега з боку ЛІМО.

Реконструкцію планують розпочати невдовзі. 16 жовтня відбудеться тендер, на якому обиратимуть підрядника робіт.

У ДП «Скнилів-парк», яке є замовником робіт, розповіли, що перед тендером фахівці ретельно обстежили берегоукріпну конструкцію. За висновками технічного обстеження, загальний технічний стан підпірної стінки берега – аварійний. Зокрема зміщені залізобетонні блоки, деформовані та зруйновані металеві стержні з’єднання, просідають та втратили проєктне положення тротуарні плити. «Неможливо безпечно експлуатувати бурегоукріпну споруду. Порушені вимоги першої групи граничних станів. Набережна є небезпечною через можливий зсув бетонних блоків та грунту. Відтак необхідно виключити перебування людей в зоні можливого зсуву», – зазначено у висновку техобстеження.

Озеро Левандівське – один з найвідвідуваніших у Львові парків. Окрім того, у водоймі, яка має досить велике плесо, мешкають пара білих лебедів та дикі качки, яких відвідувачі часто підгодовують. А отже, близько підходять до водойми. Тож реконструкція цієї частини берега – це насамперед про безпеку відвідувачів, – наголошують у департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад.

Коментарі

Позначки: ,