У Львові просять встановити знаки пріоритету на перехресті доріг

Новини 04 Серпня, 2024 817

у разі вимкнення світлофора та відсутності регулювальника перехрестя вважається нерегульованим і водії повинні керуватись правилами проїзду нерегульованих перехресть

Відповідний депутатський запит сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради зачитав депутат Львівської міської ради Володимир Лесик, пише Четверта студія.

Як йдеться у запиті, через обстріли енергетичної інфраструктури в Україні виник значний дефіцит енергопотужності, внаслідок чого застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Такі відключення застосовуються, у тому числі до світлофорів, що призводить до значної аварійності на дорогах, а особливо на складних перехрестях з високою інтенсивністю руху.

Автономне живлення на важливих перехрестях міста частково вирішує проблему, однак забезпечити безперебійне живлення усіх світлофорних об’єктів складно.

Правилами Дорожнього руху України встановлено, що у разі вимкнення світлофора та відсутності регулювальника перехрестя вважається нерегульованим і водії повинні керуватись правилами проїзду нерегульованих перехресть та установленими на перехресті відповідними дорожніми знаками.

Це вимагає більше уваги та зосередженості від водіїв, а також обладнання самих перехресть доріг належними дорожніми знаками згідно з вимог ДСТУ та ПДР. Однак, частина перехресть нашого міста неналежно обладнана відповідними дорожніми знаками – так званими знаками пріоритету.

З огляду на ситуацію, депутат звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням надати доручення відповідним службам та посадовцям міськради здійснити обстеження перехресть міста щодо їх належного облаштування знаками пріоритету.

У випадку виявлення на перехресті доріг відсутності знаків пріоритету, невідкладно забезпечити їх встановлення.

Коментарі

Позначки: , ,