У Львові просять встановити знаки пріоритету на перехресті доріг

Новини 30 Липня, 2024 109

У Львові на вулиці Княгині Ольги завершили будівництво велодоріжки, фото ЛАВ

Для підвищення безпеки руху

Відповідний депутатський запит сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради зачитав депутат Львівської міської ради Володимир Лесик, пише Четверта студія.

Як йдеться у запиті, через обстріли енергетичної інфраструктури в Україні виник значний дефіцит енергопотужності, внаслідок чого застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Такі відключення застосовуються, у тому числі до світлофорів, що призводить до значної аварійності на дорогах, а особливо на складних перехрестях з високою інтенсивністю руху.

Автономне живлення на важливих перехрестях міста частково вирішує проблему, однак забезпечити безперебійне живлення усіх світлофорних об’єктів складно.

Правилами Дорожнього руху України встановлено, що у разі вимкнення світлофора та відсутності регулювальника перехрестя вважається нерегульованим і водії повинні керуватись правилами проїзду нерегульованих перехресть та установленими на перехресті відповідними дорожніми знаками.

Це вимагає більше уваги та зосередженості від водіїв, а також обладнання самих перехресть доріг належними дорожніми знаками згідно з вимог ДСТУ та ПДР. Однак, частина перехресть нашого міста неналежно обладнана відповідними дорожніми знаками – так званими знаками пріоритету.

З огляду на ситуацію, депутат звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням надати доручення відповідним службам та посадовцям міськради здійснити обстеження перехресть міста щодо їх належного облаштування знаками пріоритету.

У випадку виявлення на перехресті доріг відсутності знаків пріоритету, невідкладно забезпечити їх встановлення.

Коментарі

Позначки: ,