Новини

У Львові пропонують в години пік замовляти супровід поліції

Громадські активісти готують лист до Львівської міської ради в якому запропонують свої варіанти, як уникнути транспортного колапсу після перекриття на ремонт перехрестя вулиць Шевченка –Левандівська. 

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться у дописі на сторінці ГО “За якісний транспорт” у ФБ.

“Як уникнути транспортного колапсу Рясне? Співзасновник громадської організації «За Якісний Транспорт» Святослав Товстига спробував розібратись, яка ситуація складеться після перекриття на ремонт перехресті вулиць Шевченка –Левандівська. Він зазначив наступне: «Зараз виїхати із мікрорайону Рясне-1 проблемно, бо після 7:30 починається тягучка на відрізку від вулиці Шевченка 338 (супермаркет «Вам») до повороту на вул.Омеляна Ковча. Щоб проїхати лише цей відрізок, громадський транспорт витрачає до 30 хв! Після перекриття вулиці Шевченка в районі повороту на вулицю Левандівську затори, які починали біля супермаркету «ВАМ» масштабуватимуться до проспекту Чорновола і, відповідно, відрізок від вулиці Шевченка 338 до проспекту Чорновола стоятиме в суцільному заторі, а це близько 6 кілометрів. Тому єдиними варіантом зараз є замовлення послуги в патрульної поліції, супроводу колони рейсових автобусів на цьому відрізку в ранковий пік, бо на жаль, місто не змогло домовитись із залізницею щодо запуску міської електрички, а також не змогло збудувати анонсовану дорогу з Рясне-1 до Левандівки. За моїми підрахунками вартість такої послуги в ранковий пік коштуватиме близько 1 000 грн ( 8 супроводів), а автобуси стоячи в заторах на цій ділянці спалять палива на багато більшу суму. Механіка реалізації буде приблизно такою: кожні 25 хвилин із торговельного центру «ВАМ», виїжджатиме колона із п’яти автобусів, яку супроводжуватиме автомобіль патрульної поліції по полосі зустрічного руху, оминаючи затор на тих ділянках, де це можливо.

Фото: ФБ/ГО "За якісний транспорт"

ГО «За Якісний транспорт» готує лист до управління транспорту ЛМР, щоб вони замовили відповідну послугу в поліції і скорегували графік руху міських автобусів. Також, як зазначають мешканці, в мікрорайоні є багато студентів. Тому проситимемо, щоб управління транспорту на період закриття вулиці Шевченка створили новий автобусний маршрут, який в ранковий період буде в режимі експрес возити студентів до ВНЗ в центральні частині Львова.

Принагідно зазначаємо, що платна послуга із супроводу поліцією передбачена наказом МВС від 29.11.2016 № 1259 «Про затвердження Інструкції з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення».
Щиро надіємось, що місто не «зажме» кошти на супровід патрульною поліцією”, – зазначається у дописі ГО “За якісний транспорт” у ФБ.

 

 

Як повідомлялося, у Львові із 7 березня відбудуться зміни в русі транспорту, який курсує вулицею Левандівською.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

8 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

13 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

17 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

1 день тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

1 день тому