У Львові пропонують облаштувати паркомісця для батьків із дітьми

Новини 03 Серпня, 2024 90

держава і органи місцевого самоврядування мають створити всі можливості для того, щоб українців ставало більше

Про це йшлося на комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки, пише Четверта студія.

Депутати доручили департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури проаналізувати можливість і локації облаштування спеціальних паркомісць для батьків із дітьми.

«Сьогодні ми розглядали Положення про паркування транспортних засобів на території Львівської громади. Це новий документ, який розробляється департаментом міської мобільності, і в нього вноситься багато інноваційних змін.

Наприклад, є ідея зробити 5% місць для електромобілів на майданчиках для паркування транспортних засобів. Але, разом з тим мені видається дивним, чому немає досі паркомісць для батьків із дітьми.

Мова йде про діток до трьох років, які ще їздять у дитячих візочках. Відповідно, для того щоб дитину фіксувати у автомобілі, потрібно трохи більше паркомісце.

Така практика давно поширена в цілому світі і ми це питання також піднімали у попередній каденції, але тоді відповідних дорожніх розміток не було передбачено правилами дорожнього руху.

Сьогодні ми маємо говорити про стимулювання демографічних змін.

Мільйони українців емігрували з країни, рятуючись від війни, щодня ми маємо трагедії, ховаючи наших Героїв.

Тому, держава і органи місцевого самоврядування мають створити всі можливості для того, щоб українців ставало більше, щоб в них були максимально комфортні умови для проживання, зокрема і для паркування з дітьми», – прокоментувала голова комісії, депутатка Уляна Пак.

Коментарі

Позначки: , ,