У Львові прокурори скасували спірну ухвалу депутатів і Садового

Новини 26 Вересня, 2024 221

Прокурори через суд скасували спірну ухвалу, якою неправомірно надавалось право використовувати кошти комунальними підприємствами

Прокурори обласної прокуратури забезпечили участь у розгляді справи  за позовом Галицької окружної прокуратури міста Львова щодо виявленої спірної ухвали Львівської міської ради, прийнятої з порушенням бюджетного законодавства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Зокрема, останньою внесено зміни і доповнення до Програми, якими незаконно надано дозвіл на використання коштів комунальними підприємствами на оборотні активи чи поточні видатки, не обумовленні воєнним станом та вчинені без жодних на те підстав.

Проте, ні Бюджетний кодекс України, ні профільне законодавство органів місцевого самоврядування не містять у собі положень, які б дозволяли використовувати під час військового стану кошти бюджету розвитку, отримані шляхом внесків до статутного капіталу суб’єкта господарювання, на поточні витрати (оборотні активи).

Окрім цього, у порушення норм бюджетного законодавства Програма передбачала використання бюджетних коштів комунальними підприємствами, отриманих як внески до статутних капіталів і залучених ЛМР до бюджету Львівської міської територіальної громади у рамках Програми забезпечення стійкості Європейського банку реконструкції та розвитку на інші поточні витрати. Зокрема, утримання персоналу, заробітна плата та інші.

У зв’язку з цим прокуратура заявила позов про визнання протиправною та скасування вищезгаданої ухвали ЛМР, який Львівським окружним адміністративним судом задоволено в повному обсязі.

Відтак, за результатами вжитих заходів представницького характеру вдалося запобігти незаконному використанню бюджетних коштів.

Коментарі

Позначки: ,