У Львові прокурори пішли до дітей

Новини 21 Жовтня, 2024 95

Європейський день боротьби з торгівлею людьми: прокурори навчають школярів захищати себе

Минулої п’ятниці відзначався Європейський день боротьби з торгівлею людьми – злочином, який продовжує загрожувати мільйонам людей по всьому світу. Зокрема, цей день має на меті підвищення обізнаності суспільства щодо сучасних проявів торгівлі людьми.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Ювенальні прокурори Львівської обласної прокуратури та окружних прокуратур разом із Службою у справах дітей Львівської міської ради організували масштабний інформаційно-просвітницький захід у школах Львова та області. Понад 1000 учнів різного віку взяли участь у лекціях, які проводили наші ювенальні прокурори. Головна мета цих заходів – навчити дітей розпізнавати ознаки торгівлі людьми, уникати ризиків та знати, як захистити себе.

Прокурори активно залучаються до підвищення обізнаності молоді щодо правових аспектів боротьби з цим злочином. Вперше лекції проводились саме за участі представників обласної прокуратури, що дало змогу глибше ознайомити школярів із правовими питаннями та реальними заходами протидії.

Робота прокурорів – не лише покарання злочинців, а і попередження злочинів. Відтак співпраця з навчальними закладами буде продовжуватися і надалі.

Тільки спільними зусиллями можемо створити безпечне середовище для нашої молоді та допомогти запобігти жорстоким злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми.

Коментарі

Позначки: ,