У Львові повідомлено про підозру трьом бойовикам

Новини 01 Травня, 2024 103

суд

Перейшли на бік ворога

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам України. Їм інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє мешканців Донецької області під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, а також уродженець АР Крим у період АТО добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «днр».

Чоловіки проходили службу у складі 3 стрілецького батальйону 129 полку (в/ч 12961) та 1 мотострілецького батальйону 3-ої окремої мотострілецької бригади, що у підпорядкуванні 1-го армійського корпусу рф. Зокрема, обіймали посади заступника начальника штабу батальйону, заступника командира батальйону по матеріально-технічному забезпеченню та водія-механіка бронемашини піхоти.

Підозрювані отримали зброю, боєкомплекти, амуніцію та виконували завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти ЗСУ, як безпосередньо, так і шляхом надання наказів підпорядкованим військовослужбовцям.

Таким чином вони надавали допомогу у проведенні підривної діяльності проти України у складі збройних сил рф.

З початку повномасштабного вторгнення чоловіки воювали в населених пунктах Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: