У Львові повідомлено про підозру пожежнику-колаборанту

Новини 31 Травня, 2024 73

Мова йде про 70 пожежно-рятувальну частину державної бюджетної установи «Пожежно-рятувальний загін міста Волноваха

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у квітні 2022 року підозрюваний добровільно зайняв посаду пожежного рятувальника в незаконному правоохоронному органі, створеного представниками держави-агресора.

Мова йде про 70 пожежно-рятувальну частину державної бюджетної установи «Пожежно-рятувальний загін міста Волноваха Міністерства по справах цивільного захисту, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих днр».

Присягнувши на вірність незаконного утворення, підозрюваний своїми діями сприяє встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України в Донецькій області.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,