У Львові посадили 39-річного чоловіка

Новини 03 Червня, 2024 32

За ухилення від мобілізації – реальний термін за ґратами: прокуратура відстояла в апеляції

За принципової позиції прокурорів Львівської обласної прокуратури апеляційний суд скасував умовний термін покарання 39-річному львів’янину за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратури.

За рішенням апеляційного суду йому призначено реальне покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Попередньо, рішенням районного суду чоловіка було засуджено до 3 років позбавлення волі, проте звільнено від відбування покарання з іспитовим строком – 1 рік.

Прокурори не погодилися із таким рішенням суду та оскаржили його в апеляційному порядку наполягаючи на призначенні реального, а не умовного покарання.

Доведено, що у червні минулого року засуджений пройшов медичний огляд та був визнаний військово-лікарською комісією придатним для проходження військової служби.

Однак військовозобов’язаний без поважної причини не з’явився до територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах Збройних сил України.

Відтак, чоловік порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову у період дії воєнного стану та має понести суворіше покарання.

Заслухавши позицію прокурора та врахувавши всі обставини апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий.

Коментарі

Позначки: ,