У Львові попрощались з Іриною Фаріон

Новини 22 Липня, 2024 275

Фото і відео

Сьогодні, 22 липня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбувся чин похорону та прощання із Іриною Фаріон – відомою мовознавицею, науковицею, громадською діячкою, політикинею.

Про це пише Четверта студія.

Віддати останню шану Ірині Фаріон прийшли представники влади, освітянського середовища, політики, депутати, громадськість, мешканці Львівщини.

Скорботна хода простягнулася вулицями Львова. Люди несли плакати з відомими висловами Ірини Фаріон про значення рідної мови для Української держави, співали патріотичних пісень.

«Її трагічна смерть, її жорстоке вбивство свідчать нам ще раз – у нас, українців, єдині цінності, які єднають. Наша мова, наша державність, наша національна ідентичність – понад усі внутрішні розбіжності.

Той, хто намагається залякати нас, пересварити, перемогти, підкорити і розігнати з майданів, лиш провокує ще більший єдиний опір. У нас нема часу плакати. В нас нема права боятися. Цього не хотіла б Ірина Дмитрівна.

А чого б вона прагнула? Я переконаний, що Ірина Фаріон точно, у своєму стилі – рішуче і твердо сказала б нам, щоб ми так само велелюдно, як вчора та сьогодні на прощання з нею, щодня, за першої ж нагоди, підіймалися на захист України, нашої незалежності, справедливості, мови і культури.

Щоб нас так само, як її жорстоке вбивство, не лякали, а будили до єдності і боротьби всі посягання ворога. Бо в єдності наша перемога», – зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Поховали Ірину Фаріон на центральній алеї Личаківського кладовища.

Як відомо, у п’ятницю, 19 липня, у Львові близько 19:30 невідомий вистрілив Ірині Фаріон у голову біля її будинку на вулиці Масарика Жінку госпіталізували в критичному стані в медичний заклад. Лікарі зробили їй операцію і перевели в реанімацію, проте медикам не вдалося врятувати її життя.

Коментарі

Позначки: , , , ,