У Львові напрацюють Стратегію безбар’єрного простору

Новини 04 Вересня, 2024 49

Сьогодні відбулось засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради

Сьогодні відбулось засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради. Члени комісії розглянули близько 200 питань порядку денного.

Про це повідомив голова комісії Олексій Різник, пише Четверта студія.

Зокрема, підтримали питання щодо затвердження Стратегії із створення безбарʼєрного простору у Львівській міській територіальній громаді на період до 2030 року.

Мета стратегії полягає у створенні сприятливого середовища для всіх груп населення з метою забезпечення рівних можливостей для реалізації їх прав і отримання послуг на рівні з іншими.

Це досягається шляхом інтеграції різних напрямків у всіх сферах діяльності Львівської міської територіальної громади, таких як: фізична безбарʼєрність, інформаційна безбарʼєрність, цифрова безбарʼєрність, суспільна та громадянська безбарʼєрність, освітня безбарʼєрність та економічна безбарʼєрність.

На правду, ми живемо у нелегкий час, коли через війну та обстріли наші українці зазнають складних фізичних травм. Ці люди сильні духом, бо після лікування та відновлення повертаються до звичного життя. І сьогодні ми повинні зробити усе, щоб забезпечити якомога комфортне життя для людей з інвалідністю”, – наголосив Різник.

Коментарі

Позначки: ,