Новини

У Львові на торфовищах викинули сміття (ВІДЕО)

На торфовищах між мікрорайонами Рясне, Левандівка та Білогорща почали викидати сміття. Про це у соціальних мережах написали львів’яни, які мешкають неподалік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Кілька днів тому, вони помітили, як із самоскида висипали будівельне сміття. На одній дорозі місцеві нарахували як мінімум 4 точки із відходами.

Олена Кузик живе в мікрорайоні Рясне. Розповідає, колись там люди садили городину. Але роками уже ніхто нічого не робить, а ділянки – пустують.

“Нам сусіди прийшли повідомили, коли йшли за грибами, бо ми тут не раз збираємо гриби, що побачили, але не встигли затримати Камаз, який втікав, побачив людей і втікав, який вивозив сміття”, – розповідає Олена Кузик.

Таких точок Олена з чоловіком нарахували як мінімум 4. Здебільшого усюди – будівельне сміття, залишки гіпсокартону, пінопласт та цегла.

В обласній екоінспекції кажуть, якщо люди бачать подібні ситуації, варто сфотографувати та записати номер машини, з якої викидають сміття. А також викликати поліцію.

“Згідно з кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 82 «За порушення вимог поводження з відходами» відповідальність передбачена для посадових осіб, якщо я не помиляюся, це є 850-1700 грн, на громадян штраф від 340 до 1360 грн.Також є відповідальність передбачена статтею 82 Кодексу про адмінправопорушення “За забруднення земель”. На посадових осіб штрафи від 850 до 1700 грн на громадян від 340 до 1360 грн”, – розповідає начальник обласної екологічної інспекції Роман Дасюк.

У міській раді ситуацію наразі не коментують. Кажуть, спочатку потрібно, аби спеціальна комісія виїхала на місце та зафіксувала факт несанкціонованого викиду сміття.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

11 години тому