У Львові можуть забудувати водойму

Новини 24 Травня, 2023 557

Озеро на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської має бути збережене та залишитись доступним для мешканців району

Озеро на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської має бути збережене та залишитись доступним для мешканців району

У понеділок, 22 травня, відбулося виїзне засідання комісії екології Львівської міської ради щодо збереження озера на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської у Львові. Причиною скликання комісії стала інформація активістів про те, що ця водойма може піти під забудову.

Про це повідомила депутатка Марія Чижишин, пише Четверта студія.

«Озеро перебувало у власності рибного підприємства. Його викупив забудовник, котрий поруч вже звів житловий комплекс. Тож фактично став орендарем озера на 4 роки. На цей час озеро спущене. Нашим завданням було запропонувати забудовнику облаштувати там рекреаційну зону. У цьому районі знаходиться школа, дитячий садочок, зведено декілька нових ЖК, тому дуже важливо, аби там було місце для дозвілля львів’ян», – розповіла Марія Чижишин.

Депутатка зауважила, що в жодному разі це озеро не повинно бути знищене та має залишитись доступним для мешканців району.
Представники забудовника запевнили депутатів ЛМР, чиновників міськради та активістів, що озеро буде відновлене і там будуть місця для відпочинку.

«На цій території також планують відкрити ресторан. Проєкт закладу під час засідання містобудівної ради ЛМР отримав низку зауважень, які мають бути враховані. За результатами комісії домовилися що забудовник замовить геодезичні послуги для дослідження озера, має розв’язувати проблемні питання, що стосуються містобудівних зауважень, та на наступній комісії екології представити проєкт майбутнього закладу. Триматимемо це питання на контролі!», – додала Марія Чижишин.

Коментарі

Позначки: , , ,