У Львові мешканки геріатричного пансіонату в’яжуть речі на замовлення (ВІДЕО)

Новини 31 Травня, 2021 647

У Львові мешканки геріатричного пансіонату в'яжуть речі на замовлення

Мешканки Львівського геріатричного пансіонату в’яжуть шкарпетки, шарфи, шапки та іграшки. Допомагають їм у цьому волонтери організації “Старість на радість”, які продають ці вироби у соцмережах. Для того, щоб розширити проєкт, волонтери оголосили про збір грошей на платформі “Спільнокошт”.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Богдані Дзюпин — 76 років, три з них вона живе у Львівському геріатричному пансіонаті. Жінка в’яже іграшки-восьминіжки для недоношених дітей.

“Приємно, що дитина візьме в руки і буде бавитися, хоч вона не вміє говорити, але у неї більше є відчуття, їй буде приємно то рухати”, — каже Богдана Дзюпин.

Три роки у пансіонаті мешкає і Олександра Корхова. Зараз жінка в’яже шкарпетки на замовлення.

“Я вже зв’язала одні шкарпетки, є готові, а то вже другі. Я одна залишилася, так сталося в житті, а в’язання — це спокій, то для мене спокій і, звичайно, любов, адже я люблю в’язати”, — каже Олександра Корхова.

Іграшки для недоношених дітей волонтери віддають у перинатальні центри. Усі інші вироби виготовляють на замовлення та продають.

“В’яжемо різне: шкарпетки, шалики, шапки, от іграшки почали в’язати цього місяця. Для бабусь це дуже корисно й важливо, тому що так вони проводять свій час. Бабусі казали, що коли вони в’яжуть, вони мають певну мету”, — каже майстриня Наталія Дубан.

Бабусі заробляють 60% від продажу. За решту закуповують нові матеріали, а також оплачують роботу майстрині, яка проводить для стареньких майстер-класи.

“Замовлення приймаємо на сторінці в Instagram, цей проєкт називається “Вбрані”. Ми подались на грант “Відродження” і зараз інформація про проєкт “Вбрані” є на платформі “Спільнокошт” і ми дуже потребуємо підтримки. Зараз ми зібрали понад 23% суми для того, щоб і в інших пансіонатах також створити схоже підприємництво, залучити більше майстринь і більше бабусь”, — каже засновниця ГО “Старість на радість” Оксана Бриндзак.

Також всі охочі можуть допомогти матеріалами.

Коментарі

Позначки: