У Львові компанія з продажу продуктів харчування та напоїв відшкодувала 6 млн грн несплаченого податку

Новини 10 Жовтня, 2024 492

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Зокрема, які стосувались реалізації товарно-матеріальних цінностей іншим суб’єктам господарювання на загальну суму понад 33 млн грн

Прокурорами Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету 6 млн грн несплаченого податку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що керівник товариства, основною діяльністю якого є гуртова та роздрібна торгівля продуктами харчування та напоями, умисно не відобразив у бухгалтерському обліку та податковій звітності операції за І квартал поточного року.

Зокрема, які стосувались реалізації товарно-матеріальних цінностей іншим суб’єктам господарювання на загальну суму понад 33 млн грн.

Таким чином, внаслідок не включення до складу об’єкту оподаткування вищезгаданих доходів, не було сплачено податок на прибуток на 6 млн грн.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні підозрюваним завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. Відтак, прокурорами скеровано до суду клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Коментарі

Позначки: ,