У Львові капітально відремонтують три тролейбусні лінії

Новини 02 Січня, 2022 82

Виконком Львівської міської ради затвердив проєктно-кошторисні документації для капітального ремонту трьох тролейбусних ліній – на вулицях Зеленій, Тролейбусній та Стрийській.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому ЛМР 30 грудня, передає “Еспресо.Захід”.

Капітально відремонтувати планують тролейбусні лінії на вул. Зеленій (від вул. Липова Алея до вул. Луганська), на вул. Тролейбусній (від вул. В.Великого до вул. Наукової) та вул. Стрийській (від. вул. І. Франка до вул. Наукової).

Як зазначив під час виконкому керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, проєктну докмуентацію погоджувала Львівська обласна військова адміністрація, загалом, процедура досить об’ємна в плані підготовки документів на всіх рівнях.

Проєкт, вартістю понад 120 млн грн, реалізується з Європейським банком реконструкції та розвитку. На закупівлю послуг оголошено тендер. Передбачено, що самі роботи з ремонту тролейбусних ліній триватимуть впродовж трьох місяців.

У міській раді повідомили, що роботи передбачають заміну усієї супутньої інфраструктури з використанням сучасних спецчастин європейського виробництва. Тролейбуси зможуть “проходити” криві і пересічення на перехрестях без зниження швидкості. У свою чергу, це дозволить підвищити маршрутну швидкість тролейбуса та звести практично до нуля затримки в русі, повʼязані із контактною мережею.

Коментарі

Позначки: ,