У Львові готують виставку ескізів до вистави Романа Віктюка

Новини 03 Листопада, 2021 56

У Львові готують виставку ескізів до вистави Романа Віктюка

За словами організаторів, виставку планують відкрити 16 листопада, о 16:00

До 85-річчя з Дня народження Романа Віктюка, 16 листопада, у львівській Галереї сценографії презентують виставку ескізів Андрія Александровича-Дочевського. За ними були створені костюми до вистави режисера “Дама без камелій”.

Про це Суспільному повідомив Андрій Александрович-Дочевський, пише Четверта студія.

Виставу “Дама без камелій” за п’єсою Теренса Реттінгана, Роман Віктюк презентував у 1999 році у Національному академічному театрі імені Лесі Українки. У спектаклі зіграли Ада Роговцева, Лариса Кадочнікова, Ольга Сумська, Олег Ісаєв, Євген Паперний та чимало інших акторів. Ескізи костюмів для постановки створив сценограф Андрій Александрович-Дочевський.

“Ця виставка як реквієм-спогад про легендарну виставу, в якій були задіяні видатні актори, та представляє частину того скарбу, який залишився після списання вистави, а саме: ескізи костюмів до спектаклю “Дама без камелій”, декілька світлин з реалізації проєктів костюмів. Ця виставка є своєрідним подарунком пану Маестро – Роману Григоровичу Віктюку до 85-річчя!”, — повідомляють організатори.

Окрім того, на виставці експонують плакати митця до вистави Романа Віктюка “Священні чудовиська”, прем’єра якої відбулась у тому ж театрі в 1988 році.

За словами організаторів, виставку планують відкрити 16 листопада, о 16:00. Втім, якщо через карантинні обмеження проводити культурні заходи буде заборонено, її перенесуть.

Коментарі

Позначки: , ,