У Львові частина депутатів не прийшла на сесію

Новини 30 Липня, 2024 160

Заява Фракції «Голос» у Львівській міській раді

Фракція «Голос» не буде брати участі у сесії Львівської міської ради 30 липня, оскільки частина питань, винесених на сесію міської ради, підготовлені недостатньо фахово і потребують доопрацювання й ретельного аналізу депутатськими комісіями.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал депутатів ЛМР.

На порядок денний вже вкотре винесене питання про місцеве запозичення без врахування коментарів та зауважень на минулих засіданнях.

Зокрема, Фракція «Голос» вкотре наполягає на тому, щоб не приймати рішень щодо запозичень на будівництво, збільшуючи тим самим вартість загального кошторису проєкту більш ніж на 50% (в євро) поки:

не завершена робота тимчасової контрольної комісії по будівництву сміттєсортувального заводу;

не проведений фінансовий аудит щодо нецільового використання частини виділених коштів на цей та інші об’єкти.

Лише після аналізу управлінських рішень, фінансового аудиту кошторисів, висновку тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛКП “Зелене місто”, депутати Фракції «Голос» прийматимуть рішення щодо можливого отримання кредиту чи пошуку додаткового фінансування для завершення даного обʼєкту.

Щодо розбудови екосистеми Unbroken, а саме створення Unbroken University – проєкт даної ухвали не достатньо підготовлений та не містить відповідей на питання щодо концепції, стратегії функціонування закладу, а також немає розуміння чи потрібен додатковий навчальний заклад у Львові, який фінансуватиметься з міського бюджету та наскільки він буде конкурентним у порівнянні з наявними державними та приватними медичними навчальними закладами Львова.

Зважаючи на те, що дані питання виносяться на розгляд депутатів вже втретє без змін, депутати Голосу будуть ігнорувати дане засідання.

Попри це, на минулій сесії ми підтримали рішення створити робочу групу з напрацювання дорожньої карти створення університету, а також погодили кредити для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і «Львівводоканал» на модернізацію обладнання для належної підготовки громади до зимового періоду.

Коментарі

Позначки: , , ,