Новини

У лікарнях Івано-Франківська вимушено виписують COVID-хворих

Хворі на коронавірус пацієнти понад дві години чекають госпіталізації до міської лікарні Івано-Франківська.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Учора була реальна ситуація, коли швидкі на Матейка (міська клінічна лікарня №1, яка приймає COVID-хворих, – ред.) стояли і очікували звільнення місця з хворими середнього і важкого ступеня. Люди чекали по дві години у швидкій, щоб отримати госпіталізацію, своє місце”, – розповів Марцінків.

Він наголосив, що в COVID-лікарнях сьогодні вимушено виписують пацієнтів з легшою формою хвороби, щоб допомогу тим, хто потребує негайної кисневої терапії і постійного нагляду лікарів.

“Я неодноразово звертався до обласної влади, Кабміну, з проханням розгортати додаткові ліжко-місця в обласних медичних закладах. Я вже не вірю, що в цьому напрямку будуть якісь зрушення”, – заявив мер.

За його словами, серед проблем у боротьбі з коронавірусом залишається доплата медикам, яку нині здійснює місцева влада. Марцінків зауважив, що у січні скерували медикам, які працюють з хворими на коронавірус, 50% до зарплати, у лютому – тільки 30%.

“Ми не можемо лише своїми силами подолати епідемію. Дороги – це добре, але коли є людські життя, то може краще перенаправити кошти на них… Не може бути так, як це було кілька днів тому, коли жінку везли до Заболотова, там не було місця, потім у Коломию, де теж відмовили, а коли жінку везли до Калуша, вона, на жаль, відійшла. На такі проблеми не треба закривати очі, а варто говорити про них щиро і відверто”, – заявив мер Франківська.

Він додав, що місто вже розгорнуло 162 ліжко-місця у міському пологовому центрі, а тепер планує розгорнути ще 120 у поліклініці на вулиці Довгій – у восьмиповерховій будівлі для COVID-хворих виділять два поверхи.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому