У Києві обірвалася канатна дорога через Дніпро, на якій перебував 20-річний хлопець

Новини 21 Липня, 2024 148

Рятувальники розшукують хлопця у воді

Інцидент стався приблизно о 13:45 у поблизу пішохідного мосту у центральній частині Києва. У ДСНС Києва повідомили «УП», що перехожі витягнули трос атракціону, проте людини, яка впала разом із ним, на ньому не було.

Про це пише Четверта студія.

«Місто звертається і вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році», – заявили у КМДА.

У пресслужбі ДСНС повідомили, що тривають пошуково-рятувальні роботи. На місці події працюють правоохоронці, п’ятеро водолазів та один катер.

У пресслужбі поліції Києва попередили, що через аварію на канатній дорозі ускладнений рух транспорту прилеглим шосе ускладнений.

О 16:30 у пресслужбі КМДА повідомили із посиланням на поліцію, що у річку впала не дівчина, а хлопець орієнтовно до 30 років.

«Станом на 16:00 обстежено 2500 м² дна річки. Пошуково-рятувальні роботи тривають», – повідомили у пресслужбі КМДА.

У пресслужбі поліції уточнили, що на момент обриву троса на атракціоні перебував 20-річний хлопець.

За фактом інциденту правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2. ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки із загрозою загибелі людини) та ч. 3 ст. 367 ККУ (службова недбалість, що спричинила загибель людини).

Що відомо про атракціон, на якому сталась аварія

Зазначимо, канатну дорогу Kyiv Flyline завдовжки 500 м відкрили у 2021 році. Атракціон належить ТОВ «Активна країна», яке має мережу канатних доріг та тематичних парків у Києві. Атракціон сполучав правий берег Дніпра від Арки Свободи українського народу (колишня Арка Дружби народів) та Труханів острів та є найдовшою канатною дорогою такого типу.

У рубриці популярні запитання на сайті атракціону щодо його безпеки компанія заявила, що канатна дорога абсолютно безпечна.

«Це безпечно? На 100%. Устаткування Zipline – це сертифіковане обладнання, ролики із системою гальмування, надійна система кріплення пасажира», – йдеться на сайті.

Атракціон працював завдяки трьом тросам, які кріпляться до веж на берегах. За даними Kyiv Flyline, трос може витримати до 120 кг, мінімальна вага – 40 кг. Вартість проїзду 65 секунд на атракціоні коштує 800 грн.

До слова, раніше на території Арки Свободи українського народу працював тролей компанії SkyPark. У пресслужбі мережі повідомили, що обрив троса відбувся на атракціоні, який не належить компанії.

«Компанія SkyPark не брала участі ні в будівництві, ні в технічному обслуговуванні даного атракціону. Ми хочемо підкреслити, що тролей над Дніпром, який був у нашій власності, припинив свою діяльність ще у 2017 році через рейдерське захоплення», – повідомили на сторінці компанії.

Наразі на сайті атракціону та «Активної країни» ситуацію не прокоментували. Зауважимо, після інциденту Kyiv Flyline зробив приватним свій акаунт в Instagram – те саме відбулося і на сторінці «Активної країни».

Коментарі

Позначки: ,