У Києві на День Незалежності пропонують провести Марш нескорених

Новини 19 Серпня, 2024 87

Позиція журналіста Миколи Савельєва

У Києві на День Незалежності пропонують провести Марш нескорених.

Про це пише головний редактор газети Ратуша Микола Савельєв, інформує Четверта студія.

«КРАЙНІЙ РАЗ я просив про поширення свого тексту, коли збирали з побратимами кошти на дуже дорогий РЕБ, котрий врятував не одне життя! І ось, я знову звертаюсь до всіх з проханням про поширення цього невеликого дискусійного матеріалу. Можливо хтось з влади таки почує, що День Незалежності потрібно відсвяткувати САМЕ ТАК, або якось так! І це буде не ознакою нашої слабкості, а навпаки – покаже збайдужілій планеті велич нашого духу, глибину страждань українців і відкриє всьому цивілізованому світу край прірви біля якого українці своїми життями наразі утримують людство!!! Я не дуже вірю, що нинішня влада піде на ТАКІ КРОКИ, але давайте послуговуватись гаслом мрійників: «Будьмо реалістами – вимагаймо неможливого!!!»

ЧОМУ НА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ НЕ БУДЕ «МАРШУ НЕСКОРЕНИХ»?

24 серпня – у День Незалежності – у Києві можна провести не традиційний військовий парад, а «Марш Нескорених».

Уявіть сценарій. Лунають військові, повстанські та козацькі марші, постійно триває дикторська озвучка. В першій «коробці» сотні і сотні візочків з військовими – спинальниками і ампутантами, кожного з яких супроводжує інший український військовий. Попереду єдиний плакат «Рашизм – це новітній фашизм!» Диктор розповідає про початок російського вторгнення і про те, як Україна вступила в нерівну битву.

Наступна колона – «коробка» – лави українських бійців, котрі втратили в боях руки чи ноги, але здатні пересуватись самостійно. Перед ними транспарант: «Україна – країна героїв!» Голос коментатора розповідає про ракетні і бомбові удари Росії по мирних містах, про звірства окупантів і тотальне знищення цивільних.

Третя колона: родичі і діти загиблих воїнів, кожен має в руці по дві квіточки чи запалену лампадку. Жодних портретів загиблих, щоб не проводили паралелі з рашистським «Безсмертним полком». Попереду плакат: «Ми віддали найдорожче, щоб врятувати світ від знавіснілого ворога людства!» Диктор оголошує цифри загиблих, скалічених і зниклих безвісти на цій війні, розповідаючи про трагедію Маріуполя, Бахмута та інших знищених агресором з Росії міст, озвучує кількість вбитих і викрадених окупантами дітей.

Четверта колона – родичі полонених бійців ЗСУ. Попереду гасло: «ПОЛОН ВБИВАЄ!!!» В момент її проходження присутні чують, скільки наших бійців вже обміняно і скільки ще лишилось у ворожому полоні. Про Оленівку, розстріляних та закатованих українських полонених. Бійці, «Азову», морпіхи, піхота , ТРО – всіх їх чекають вдома, а ворог використовує процедуру обміну для тиску на рідних бранців, зневажаючи всі міжнародні угоди.

П’ята «коробка»- бійці Іноземного легіону, частина з них в балаклавах. Попереду транспарант: «Той, хто не виступив проти вбивці – мимоволі став його спільником!» Диктор під час проходження колони розповідає, скільки іноземних воїнів і з яких країн підтримали Україну у цій війні. В коробці поряд з іншими йдуть представник РДК, Російського Легіону і батальйону «Сибір».

Шоста колона, найменша: в ній всі рядові та офіцери, Герої України, яким це звання присвоєно непосмертно і повні кавалери орденів «За мужність». Коментатор інформує про подвиги української армії, що третій рік продовжує стримувати загарбника з Росії, який обіцяв захопити Київ за три дні, визволені території і операцію в Курській області. Жодної техніки. Багато іноземних журналістів та дипломатів, щоб запобігти загрозі ракетного удару. Вся хода займає 30 – 40 хвилин. Інформаційний ефект від такого заходу в світі – просто бомбезно – неймовірний: Європа і Захід на власні очі побачить масштаби трагедії і ЯКОЮ ЦІНОЮ ми виборюємо свою Незалежність, що їх спокійне життя – це гори тіл загиблих українців, потоки нашої крові і море горя, яке вже заливає смертельно втомлену державу. Кадри ходи подадуть всі інформагентства світу, бо такого ще не було!!!

Але я переконаний, що влада ніколи не піде на проведення такого Маршу Нескорених. Бо тоді багатьом доведеться визнати, що співвідповідальність за такі неймовірні жертви і руйнування лежать і на нашій владі, котра замість заміновувати – розміновувала, замість озброюватися – крала з бюджету і будувала дороги для чужих танків, і замість війни – готувалася до шашликів…

Микола САВЕЛЬЄВ, журналіст, редактор львівської газети «Ратуша», ексстрілець 62 батальйону 103 бригади Тероборони», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,