Новини

У громадському транспорті Львова збережено пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків (ВІДЕО)

Сьогодні виконком прийняв два рішення про збільшення вартості проїзду у міських автобусах, трамваях і тролейбусах. Затверджений тариф – соціальний, адже він дещо нижчий за економічно обґрунтований. Водночас, у транспорті збережено пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків, зокрема і пенсіонерів. На цьому наголосила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР

«Сьогодні прийнято два рішення виконавчого комітету про коригування тарифу до 10 грн. Перед тим були проведені громадські обговорення і слухання з громадою міста. Також були проведені економічні розрахунки щодо того, яким має бути економічно обґрунтований тариф. Економічно обґрунтований тариф у електротранспорті – 12 грн, у автомобільному транспорті – 14 грн, але, враховуючи громадські обговорення і матеріальну можливість наших мешканців, ми сьогодні рішенням виконавчого комітету відкоригували тариф до 10 грн.

Всі пільги для пенсіонерів та інших пільгових категорій громадян, які передбачені чинним законодавством і ухвалами сесії міської ради, є збережені. Тому пільгові категорії мають безкоштовний проїзд.

Говорячи про електричний транспорт, вартість квитка у кіосках буде 9 грн. Якщо купувати квиток через смартфон – наприклад, через Приват24 чи відповідні термінали, то його вартість буде 8 грн 50 коп. Це також значне здешевлення. Якщо студент купуватиме квиток у водія, то його вартість буде 5 грн, якщо через відповідні мобільні додатки – також дешевше. Тому це такий соціальний проект, бо пільги зберігаються, і якщо купувати квиток у смартфоні, що є зручніше і швидше, то квиток теж буде дешевшим.

Хочу зазначити, що дохідна частина наших підприємств – і АТП-1, і «Львівелектротрансу», відображається у фінансових звітах. Тому мешканці міста зможуть бачити, у зв’язку з коригуванням тарифу, наскільки збільшиться дохідна частина підприємства. І це можна побачити на сайтах цих підприємств і на сайті міської ради. Також коригування тарифу дозволить зменшити дотацію цих підприємств, і ті кошти, якими ми їх дотували, зможемо скерувати на садочки, школи, охорону здоров’я», – розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

20 години тому