Новини

У Дрогобичі та Стебнику розпочали тестування на COVID-19 методом ІФА

У КНП «Дрогобицька міська поліклініка» та КНП «Стебницька міська лікарня» розпочали тестування методом імуно-ферментного аналізу. Цей вид тестування дозволяє оперативно визначити чи на даний момент людина є хворою на коронавірус, або ж чи вона вже перехворіла і в організмі виробились антитіла до цього захворювання. Про це інформує прес-служба Дрогобицької міської ради, пише Четверта студія

За два дні вихідних, 7 та 8 червня, провели вже 208 тестувань. З результатами аналізів зафіксовано випадки, коли люди вже перехворіли коронавірусом, відтак у них наявні антитіла. Першочергово тестують медиків та працівників дошкільних начальних закладів, які контактуватимуть з дітьми.

Про це у вівторок, 9 червня, у ході щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомив начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба.

За словами головного медика Дрогобича, через декілька днів ІФА-тестування зможуть пройти всі охочі. Вартість такого тестування у медичних закладах Дрогобича та Стебника буде значно нижчою, ніж у приватних лабораторіях та становитиме близько 150 гривень. Однак на разі фінансисти ще прораховують точну вартість послуги.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Верховна Рада збирається заборонити публікувати в Реєстрі судові рішення стосовно мобілізації та військового обліку

Вочевидь, у разі прийняття законопроекту, громадськість не зможе дізнатися, яка практика складається з питань мобілізації…

32 хв. тому

У Зеленського вперше заговорили про мир

Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України

1 годину тому