Новини

У Дрогобичі та Нагуєвичах відбудеться низка заходів з нагоди 106-річниці смерті Камеряна

Цьогоріч виповнюється 106 років з дня смерті великого Каменяра — Івана Франка. У Дрогобичі та Нагуєвичах відбудеться низка заходів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Дрогобицької міськради.

Зокрема, запланована потужна програма благодійної музейно-мистецької академії на підтримку Збройних Сил України: «Все буде Франкова Україна» (Нагуєвичі).

26 травня

У палаці мистецтв музею «Дрогобиччина» о 16:00 стартує виставка-презентація рукописної «Золотої книги» 1825-1912 рр. школи оо. Василіян у Дрогобичі із фондів ДІКЗ «Нагуєвичі».

27 травня

З 13:00 до 16:00 просто неба відбудеться низка заходів на території Літературно-меморіального музею Івана Франка в Нагуєвичах: виконання Національного гімну України, благодійний концерт, читання уривків з п’єси про життя Івана Франка та Ольги Хоружинської, виставка-презентація Почаївської Ікони Божої Матері XVIII ст. та кіно-презентація фільму-екскурсії місцями юності Івана Франка.

З 15:00 до 16:00 заплановане проведення благодійної авторської екскурсії садибою Івана Франка. Кураторкою буде найстарша хранителька садиби, кавалерка ордену святого архистратига Михаїла І-го ступеня Марія Шутко.

28 травня, 12:00-12:30

На території садиби Івана Франка ДІКЗ «Нагуєвичі» відбудеться спільна молитва-панахида, а опісля — покладання квітів до пам’ятника Івана Франка в Нагуєвичах.

О 16:00 Молитовна академія до 106-х роковин смерті Івана Франка, Личаківський некрополь, над могилою Франка у м. Львів.

Заходи відбудуться з дотриманням усіх норм та правил безпеки та умов захисту на випадок повітряної тривоги.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

24 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

1 день тому