У Дрогобичі та Нагуєвичах відбудеться низка заходів з нагоди 106-річниці смерті Камеряна

Новини 27 Травня, 2022 156

106-ті роковини з дня смерті Івана Франка: на Дрогобиччині запланована низка культурно-освітніх заходів для пошанування Каменяра

106-ті роковини з дня смерті Івана Франка: на Дрогобиччині запланована низка культурно-освітніх заходів для пошанування Каменяра

Цьогоріч виповнюється 106 років з дня смерті великого Каменяра — Івана Франка. У Дрогобичі та Нагуєвичах відбудеться низка заходів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Дрогобицької міськради.

Зокрема, запланована потужна програма благодійної музейно-мистецької академії на підтримку Збройних Сил України: «Все буде Франкова Україна» (Нагуєвичі).

26 травня

У палаці мистецтв музею «Дрогобиччина» о 16:00 стартує виставка-презентація рукописної «Золотої книги» 1825-1912 рр. школи оо. Василіян у Дрогобичі із фондів ДІКЗ «Нагуєвичі».

27 травня

З 13:00 до 16:00 просто неба відбудеться низка заходів на території Літературно-меморіального музею Івана Франка в Нагуєвичах: виконання Національного гімну України, благодійний концерт, читання уривків з п’єси про життя Івана Франка та Ольги Хоружинської, виставка-презентація Почаївської Ікони Божої Матері XVIII ст. та кіно-презентація фільму-екскурсії місцями юності Івана Франка.

З 15:00 до 16:00 заплановане проведення благодійної авторської екскурсії садибою Івана Франка. Кураторкою буде найстарша хранителька садиби, кавалерка ордену святого архистратига Михаїла І-го ступеня Марія Шутко.

28 травня, 12:00-12:30

На території садиби Івана Франка ДІКЗ «Нагуєвичі» відбудеться спільна молитва-панахида, а опісля — покладання квітів до пам’ятника Івана Франка в Нагуєвичах.

О 16:00 Молитовна академія до 106-х роковин смерті Івана Франка, Личаківський некрополь, над могилою Франка у м. Львів.

Заходи відбудуться з дотриманням усіх норм та правил безпеки та умов захисту на випадок повітряної тривоги.

Коментарі

Позначки: ,