Новини

У день похорону мав захищати бакалаврську роботу: студент ІТРЕ Михайло Міхеєв загинув на Донеччині

Надзвичайно важко дізнаватися, що пантеон сучасних героїв поповнюють нові й нові захисники, серед яких і студенти нашого університету. Молоді, сповнені сил, а головне – бажання творити зміни, вони прощаються з безтурботним студентським життям та вдягають військовий однострій.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської політехніки.

Одним із таких відважних українців був студент Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки – Михайло Міхеєв. Герой боронив нашу країну на Донеччині у складі 80-ї десантно-штурмової бригади. 30 червня Михайло мав захищати свою бакалаврську роботу, натомість цього дня викладачі та одногрупники прощалися з ним у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Андрій Кузик – старший викладач кафедри радіоелектронних пристроїв та систем, голова профбюро ІТРЕ, розповідає, що хлопець народився й жив у Львові, вступив до Політехніки 2017-го. Одразу почав навчатися на 2-му курсі, адже до того закінчив Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку. У 2020-му взяв академічну відпустку й здійснив свою мрію – вступив на військову службу до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України. До того проходив військове навчання у 169-му навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого, опісля служив у складі 540-го зенітного ракетного Львівського полку імені гетьмана Івана Виговського.

«Я пригадую, що він завжди чимось відрізнявся від інших. Коли був на 4 курсі, то взяв академку й навчання не завершив, хоча тоді йому залишалося здати тільки бакалаврську роботу. Буквально нещодавно, у травні, він прийшов до нас і сказав, що все-таки хотів би закінчити навчання й захистити диплом. Тоді ж я дізнався, що весь цей час він служив у війську й навіть зараз приїхав до Львова, бо отримав поранення в ногу. Пригадую, Михайло жартував, що рани в нього швидко заживають, тому підлікується й знову повернеться на фронт. Власне, так він і зробив… Ми призначили йому наукового керівника, і хлопець працював над своєю темою. Захищати роботу мав 30 червня, онлайн, перебуваючи на війні. Науковий керівник переписувався з ним ще 24–25 червня, а 26-го він загинув… невимовно боляче дізнаватися про такі новини…», – зі сумом завершує розмову Андрій Кузик.

Герой боронив нашу країну на Донеччині у складі 80-ї десантно-штурмової бригади

Віктор Протасевич, науковий керівник, старший викладач кафедри РЕПС, спілкувався зі своїм студентом усередині червня. Зауважує, що Михайло був спокійний, мовчазний хлопець. Коли отримав поранення й повернувся до Львова, виявив бажання допрацювати бакалаврську роботу й захистити її.

«Ми бачились із Михайлом кілька тижнів тому. Тоді він ще лікувався від поранення й був упевнений, що до кінця червня перебуватиме у Львові, але буквально за тиждень його вже відкликали на Схід. Видно, була потреба, адже він – боєць із досвідом, перед війною служив. Михайло запам’ятався як дуже спокійний хлопець, говорив мало і тільки про те, що стосувалося теми. Обіцяв надолужити навчання, доки буде у Львові, але не встиг, бо викликали швидше. Зауважу, що до нас на кафедру він приходив у цивільному одязі, мабуть, не хотів демонструвати свій статус військовослужбовця, хоча у сьогоднішній ситуації міг би цим скористатися, але так не зробив. Коли вже перебував на Сході, ми з ним переписувалися стосовно бакалаврської роботи, його відповіді були дуже лаконічні, часто ставив просто «+». На тому все… Я знав, що він уже має бойовий досвід, бо ще в 2020-му, перед укладанням контракту, казав мені, що хоче у військо. Це був його свідомий вибір і його особисте рішення», – каже про Михайла його науковий керівник.

Михайло Міхеєв загинув 26 червня, захищаючи нашу країну на Донеччині. У день захисту бакалаврської роботи з ним прощався рідний Львів. Удома на героя чекала мама, бабуся й наречена.

Михайло Міхеєв – 25-річний хлопець – пішов на війну не для того, щоб загинути, бо він, як і кожна людина, по-справжньому хотів жити, а тому будував свої мирні плани, здобував освіту. Проте за таке життя йому, як і тисячам іншим наших вояків, довелося стати на ґерць із московським загарбником. А ще він боровся за таку Україну, де за вікнами не мали б розриватися ракети і в якій, зрештою, громадяни не мали б забувати про подвиги своїх героїв… Про останнє обіцяємо подбати.

Дякуємо за твою мужність, Михайле! Схиляємо голови перед кожним захисником, який віддав своє життя за нашу перемогу!

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

У Львові через марафон перекриють вулицю

як курсуватиме громадський транспорт

2 години тому

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

1 день тому