Новини

У Львові 68 ОСББ скерували заявки на встановлення у своїх будинках камер відеонагляду

У Львові 68 ОСББ скерували заявки на встановлення у своїх будинках та на прилеглих територіях камер відеонагляду. Системи спостереження влаштовуватимуть в межах програми «Безпека житлових кварталів».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Переможців визначать через 2 тижні і їх буде близько 30-ти. При відборі пропозицій перевагу надаватимуть будинкам, які розміщені біля критичної інфраструктури. А також локаціям, які треба зробити більш безпечними.

У міській раді зауважують, що обов’язковою умовою для участі у цій програмі є готовність людей долучитися фінансово. Закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачуватимуть місто і мешканці – 50/50. Тому тут міська рада цільово працює з ОСББ.

«Зважаючи на бюджет проєкту, цьогоріч, на умовах співфінансування, системи відеонагляду встановлять на близько 30 локаціях. Усі заявки передаємо на опрацювання правоохоронним органам. Вони мають визначити пріоритетні у посиленні безпеки території», – розповів керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський.

У міському бюджеті для співфінансування цього проєкту закладено 1,5 млн грн.

З початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну у Львівській громаді в межах програми “Безпечне місто” встановили 197 відеокамер. Крім того, за кошти органів поліції у цьому році планують змонтувати ще 470.

Зараз міська мережа відеоспостереження об’єднує понад 1 тис. відеокамер.

Нагадаємо, у Львові приватні відеокамери доєднають до міської комплексної системи відеоспостереження. Як пояснюють у мерії, це насамперед підвищить рівень громадської безпеки та дозволить оперативно реагувати на реальні чи потенційні загрози.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

34 хв. тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

8 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

9 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

9 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

13 години тому