Новини

У 2014 році команда Порошенка втримала державу, а нинішня влада веде економіку до прірви, — Синютка

Ані Зеленський, ані його команда не здатні реалізовувати задачі, необхідні для розвитку країни.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це у Facebook народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка.

“Рік ми живемо при новій владі, рік ми спостерігаємо за її роботою. І сьогодні вже можна робити проміжні висновки. Вони, на жаль, невтішні. Якщо сказати коротко – мало отримати посаду, якщо ти некомпетентний в жодній сфері державного управління, якщо ти не маєш команди, яка буде втілювати поставлені цілі та завдання – в тебе нічого не вийде, а країна котиться від кризи до кризи”, – написав Синютка.

“Коли у 2014 році я обійняв посаду голови Львівської ОДА, ситуація в країні була не те, що кризова. Країна була на межі. І тільки від тих, хто прийшов у владу, залежало – втримаємо ми країну чи ні. Після 5 років з того часу можу чітко і відповідально заявити – країну ми не лише втримали, ми зробили все, щоб вона активно розвивалася”, – додав депутат.

Він нагадав, що за п’ять попередніх років було зроблено багато – залучені інвестиції, відкриті 242 нових виробництва і створені 25 тисяч нових робочих місць. У розвиток області залучено 221,8 млн доларів прямих іноземних інвестицій.

“Прозорість для бізнесу – запуск програми Prozorro, а також моє рішення зменшити на Львівщині бар’єр позатендерних закупівель до 10 тис. грн принесло економіці регіону додатково 1 млрд 310 млн грн, а за 2016-18 роки зекономлено 3,6 млрд гривень”, – зауважив Синютка.

За його словами, було побудовано понад 1 700 кілометрів автошляхів.

“Розвиток і будівництво соціальної, освітньої інфраструктури – збудовано 14 шкіл та 23 дитячі садочки, оновлено 6 065 об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема, збудовано 94 спортивних майданчики та 5 таборів для реабілітації учасників АТО (ООС).

Реформа децентралізації, яку започаткував президент Порошенко, дала свої результати. В області створено 40 об’єднаних територіальних громад. Державна підтримка громад, що об’єдналися у 2018 році, становила 77,1 млн грн”, – сказав він.

Синютка наголосив, що за цими цифрами робота команди однодумців, які знали, як виконати поставлені завдання, й виконували їх.

“Лише командна гра дає результат. Ми, це – і партія “Європейська Солідарність”, і ті люди, які працювали зі мною в ОДА, були і залишаємось командою, яка знає що робити і вміє досягати поставлених цілей.

Влада сьогодні ніби є, а команди і цілей нема. Тому що дві зміни уряду за рік – це не команда. Три міністри охорони здоров’я за рік – це не команда. Понад два місяці Україна живе без міністрів енергетики, освіти, культури – це не команда. В деяких областях вже декілька разів міняли голів ОДА, а в деяких їх немає дотепер – це не команда. Відповідний і результат. Ми це можемо і повинні змінити”, – наголосив Синютка.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Напружені військові України пробують новий стиль рекрутингу, – WSJ

"Набір добровольців є частиною зусиль щодо поповнення сил, виснажених більш ніж дворічною війною з Росією",…

3 хв. тому

Ядерній зброї рф є противага

Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих…

10 години тому