Новини

Туристи не планують наперед подорожі Україною, – експерт (ВІДЕО)

Минулого року через пандемію коронавірусу більшість закордонних курортів влітку були закриті для українців. Тепер чимало популярних серед туристів напрямків є доступними за певних умов. Зокрема, полетіти можна у Туреччину, Єгипет, Албанію та Чорногорію.

Про найпопулярніші тури влітку 2021-го Суспільному розповіли львів’яни та турагенти, пише Четверта студія.

Львів’янка Марія Тимець обрала для відпочинку цього літа Туреччину. Дівчина вже має квитки і на початку липня пакуватиме валізи на море.

“Треба здавати ПЛР, але сподіваюсь, що все нормально буде. Зараз, як бачите, все трохи втихомирилося і я думаю, що не варто собі відмовляти у відпочинку. Ну мають бути якісь карантинні обмеження, маски, антисептики, дистанція, але обмежувати себе в цьому не треба”, — каже Марія Тимець.

Андрій Положай із родиною цьогоріч полетить до Занзібару. Каже, що цей напрямок менш відомий, а тому цікавий, адже здебільшого усі обирають Туреччину та Єгипет.

За словами менеджерки туристичного агентства Надії Ковалишин, цього року на початку літа кількість туристів у них збільшилася в середньому на 50-80% порівняно з 2020 роком. Тепер щоб потрапити на закордонний відпочинок потрібно виконати перелік вимог.

“Єгипет і Туреччина – це ПЛР-тестування на в’їзді в країну і на повернення, Чорногорія скасувала в літній період з Албанією для нас ПЛР-тестування, лише Україна вимагає від туристів. Кіпр— то буде найважче з ПЛР, тому що потрібно і в Україні здавати, і прилетівши на Кіпр, і по поверненню в Україну. Тому три тести там потрібно і все за свій кошт”, — каже Надія Ковалишин.

Також у 2021 році зберігається минулорічна тенденція, коли туристи більше подорожують рідною країною. Для внутрішнього туризму не потрібні тести, а на початку сезону карантинні обмеження незначні.

“Тільки Україна, бо дуже складна ситуація і взагалі хочеться трішки більше дізнатись про Україну. Тим більше, що коронавірус ніби нас так і тримає вдома”, — каже турист із Чернівців Віктор Вуздряк.

За словами керівника туристичної фірми Ігоря Губіліта, здебільшого люди обирають морський відпочинок — подорожі на Південь України або ж Карпати.

“Хочуть природу, гори. Також цього року досить популярним є Поділля, люди подорожують на Хмельниччину, Тернопільщину. Зацікавила людей Волинь, ми мали багато замовлень в ці місця”, — каже керівник туристичної фірми.

Ігор Губіліт додає, що зараз туристи свої відпустки Україною не планують наперед. Тури цього сезону зазвичай замовляють за декілька днів до виїзду.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Ядерній зброї рф є противага

Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих…

6 години тому