ТЦК перевірятиме документи та оглядатиме речі громадян

Новини 28 Грудня, 2023 186

У двох районах Дніпропетровщини впровадили додаткові заходи воєнного стану: що це означає

На території Дніпровського та Синельниківського районів Дніпропетровщини впровадили додаткові заходи воєнного стану. Про це повідомили на сайті Синельниківської міської ради та сторінці Новоолександрівської громади Дніпровського району у Facebook, пише Четверта студія.

Відповідний Порядок запроваджено на території Дніпропетровської області Спільним наказом Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ДніпроОВА), Оперативного угруповання військ “Харків”, Оперативного угруповання військ “Херсон”, Оперативного угруповання військ “Запоріжжя” № 137/0/13-23/4916/189/442 від 18 грудня 2023 року, повідомили на сторінці Новоолександрівської громади.

Відповідно до оприлюдненого документу на Дніпропетровщині:

  • встановлено, на строк дії правового режиму воєнного стану, особливий режим в’їзду і виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів;
  • запроваджено перевірку документів та огляд речей у осіб, в порядку визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 р. №1456.
  • надано право перевірки документів та огляду речей в осіб військовослужбовцям територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Також за повідомленням утворено комендатуру у Синельниківському районі, керівником призначено начальника Синельниківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Шкная. У Дніпровському районі – комендантом призначено Олександра Щура.

Суспільне звернулось до пресслужби Дніпропетровської обласної військової адміністрації з проханням надати доступ до наказу № 137/0/13-23/4916/189/442 від 18 грудня 2023 року. Відповідь чекаємо.

Коментарі

Позначки: ,