Цимбалюк визнав повну бездіяльність комітету соціальної політики ВРУ

Новини 02 Липня, 2024 17

Накопичувальна пенсійна система не запрацює найближчі 10-15 років – представник комітету соціальної політики

Накопичувальна пенсійна система не запрацює найближчі 10-15 років – представник комітету соціальної політики

В Україні накопичувальна пенсійна система поки не готова до запровадження, оскільки потрібно забезпечити чітке законодавство та розвиток фондового ринку.

Про це заявив народний депутат України, перший заступник голови комітету ВРУ з питань соціальної політики Михайло Цимбалюк у ефірі КИЇВ24, передає УНН.

«Україна зараз не готова до запровадження накопичувальної пенсійної системи. Накопичувальна система, яку запропонували у Верховній Раді, говорила про те, що 1,5% буде виплачувати держава та 1-2% мав виплачувати роботодавець», – каже Цимбалюк.

За його словами, таким чином, не раніше ніж 20 років людина матиме реальні кошти, крім солідарної системи, але є певні умови.

«Для того, щоб накопичувальна система працювала, потрібен реальний фондовий ринок, щоб ті кошти, які будуть зберігатись на приватних рахунках людей, розміщувались шляхом викупу акцій, розміщення в інших фондових ринках і отримували прибуток. Якщо навіть ухвалювати такий закон, то потрібно знати “чіткі правила гри” і пам’ятати, що найближчі 10-15 років, воно не запрацює», – наголосив він.

Коментарі

Позначки: ,