Новини

Три медичні заклади Львівщини отримали перші кошти за договором з НСЗУ

Три медичні заклади області, що уклали договори з Національною службою здоров’я України, отримали на свої рахунки перші кошти.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, це Червоноградський Центр первинної медико-санітарної допомоги, Моршинська міська лікарня, Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Як зазначається у повідомленні, нова система фінансування закладів первинної допомоги працює за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».  Кожен з цих закладів отримав фінансування відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями, та додатково — за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладів, але ще не обрали лікарів. Для багатьох закладів це значно більше коштів, ніж вони отримували щомісяця до впровадження змін у системі охорони здоров’я.

У 2018 році базовий тариф за обслуговування одного пацієнта складає 370 грн на рік. До цього базового тарифу застосовуються коефіцієнти залежно від віку. Зокрема, за обслуговування дитини віком до 5 років лікарня отримає 1480 грн на рік. А за обслуговування пацієнта, старшого за 65 років — 740 грн. У середньому тариф за обслуговування однієї людини за новою системою становить 550 грн і це майже вдвічі більше, ніж за субвенцією.

25 липня НСЗУ оголосить «другу хвилю» підписання договорів із закладами.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині втопився чоловік

Вічна памʼять!

3 години тому

Помер батько Олега Синютки

Щирі співчуття

3 години тому

На Волині відкрили вогонь з рушниці по патрульних

які перевіряли інформацію про сусіда, який хворіє

4 години тому

Львівська борчиня стала другою на чемпіонаті світу

Львівська спортсменка Марія Орлевич здобула срібну медаль чемпіонату світу U-20 з боротьби, який триває в…

4 години тому