Новини

Третина українців перевіряють новини щогодини, – опитування

Rakuten Viber провів опитування серед українців і дізнався, скільки часу користувачі проводять у смартфоні та як часто перевіряють новини й повідомлення у каналах. В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь більше 70 тисяч користувачів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу компанії.

Результати опитування показали, що 39% українців проводять у смартфоні 4-6 годин на день. Ще третина респондентів (35%) перебувають в онлайні лише 1-2 години, відзначаючи, що зайняті іншими справами. 26% опитаних проводять у мережі приблизно 2-4 години протягом дня.

На питання “Чи багато часу ви проводите в смартфоні протягом дня?” відповіді розподілилися наступним чином:

  • 4-6 годин. Все життя — в телефоні — 39%
  • 2-4 години. Бережу зір — 26%
  • 1-2 години. Зайнята(ий) іншими справами — 35%

Rakuten Viber також запитав українців, як часто вони гортають стрічку новин або перевіряють канали. 41% респондентів відповіли, що моніторять останні події 1-2 рази на день. Майже третина опитаних (27%) перевіряють новини щонайменше 1 раз на годину. Є і ті, хто не так часто переглядає стрічку: 12% українців впевнені, що одного разу на день достатньо для того, щоб не пропустити нічого важливого, а 8% проглядають новини лише під час повітряних тривог. До того ж, 10% респондентів не читають новини взагалі.

Відповіді респондентів на питання “Як часто ви гортаєте стрічку з новинами або перевіряєте канали?” розподілилися так:

  • Щонайменше 1 раз на годину — 27%
  • 1-2 рази на день — 41%
  • 1 разу в день достатньо — 13%
  • Моніторю новини тільки під час повітряних тривог — 8%
  • Не читаю новини взагалі — 11%

Viber – найпопулярніший в Україні месенджер, він встановлений на 98% смартфонів. Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв’язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безкоштовні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: новини

Recent Posts

У Львові маршрутки курсуватимуть до 23 години

Під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години

56 хв. тому

У Львові злиють в туалет 136 мільйонів гривень

Незабаром місто Львів оплачуватиме роботу транспортних підприємств за кілометр

1 годину тому