«Тому дала, а тому не дала»: або Садовий і забудовники

Новини 22 Жовтня, 2024 62

Володимир Гірняк про Андрія Садового

Їй Богу, не перестаю чудуватись підходом керманича Львова до збереження архітектурної спадщини міста. Немов за помахом чарівної палички, ці пориви у нього з’являються і зникають за бажанням самого мера.

Про це пише політик Володимир Гірняк, інформує Четверта студія.

“Як львів’янин, який вболіває за своє місто, направду, радію, коли у Ратуші згадують про «червоні лінії», про плекання нашої унікальності. Проте дуже би хотів, щоби цей процес не був вибірковим, а надавання дозволів забудовникам не асоціювалось з дитячим віршем про «сороку-ворону», яка «тому дала, а тому не дала».

Вихідними Садовий бідкався, що 25-ти поверхівка на Липинського таки може постати через рішення суду. Забив на сполох, коли дійшло вже до апеляції. Дивина, та й годі! Так, ніби не міськвиконком дозволив спорудити готель на пл. Міцкевича, ніби на вул. Гординських не майорить елітний житловий комплекс (також історичний ареал Львова й зона ЮНЕСКО), і тд… Прикладів – хоч греблю гати…

Так от, про чарівну паличку Садового, яка раптом згадала про те, що ми живемо в унікальному історичному місті, тож його ареал треба плекати і леліяти. Махнула, і от, виявляється, міську раду, яка, до речі, свого часу дала дозвіл забудовнику на оренду комунальної землі на Липинського, ніби-то пошили в дурні. Не допускають до судового процесу, в якому «НЬЮ-ТРЕЙДІНГ ЛЬВІВ» позивається з Мінкультом. Запитань, звичайно, більше, аніж відповідей. Чому тільки зараз у Ратуші забили на сполох? Чи ви не знали, що Київський окружний адміністративний суд ще 15 липня скасував історико-архітектурний опорний план міста, чим, по суті, дав зелене світло на спорудження 25-ти поверхівки в зоні ЮНЕСКО? Чи, панове з площі Ринок, коли ви надавали забудовнику дозвіл на оренду землі, то сподівались, що він там буде «коники ліпити»? Самі знаєте, з чого…

25-ти поверхова житлова забудова в історичному ареалі, це, звичайно, крамола. Але ще більшою крамолою є от цей підхід «сороки-ворони», яка би мала керуватись не підігрітими симпатіями, коли роздає забудовникам індульгенції, а справді бажанням зберегти і примножити унікальність міста Львова”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,