Синютка звернувся до Садового щодо дебатів: що пропонує

Новини 04 Листопада, 2020 584

Синютка презентував програму кандидата на голову Львівської ОТГ, фото 4studio

Олег Синютка звернувся до Андрія Садового з пропозицією допомогти телекомпаніям організувати дебати, щоб уникнути порушення закону

Народний депутат України від «Європейської Солідарності», кандидат на посаду очільника Львівської ОТГ звернувся із відкритим листом до чинного міського голови Львова Андрія Садового щодо формату проведення дебатів у Львові.

Про це пише Четверта студія з посиланням на лист нардепа Синютки.

«Я, так само як і Ви,  отримав запрошення від Львівської філії Суспільного мовника – телеканалу UA:ЛЬВІВ взяти участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати». Як кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, неодноразово заявляв та заявляю про необхідність проведення таких дебатів та великий інтерес з мого боку до участі в них. Вважаю, що львів’яни давно очікують чесні і відкриті дебати кандидатів на посаду Львівського міського голови за участі авторитетних журналістів – модераторів», – йдеться у листі.

Зазначається: «Проте звертаю Вашу увагу, що новий Виборчий кодекс України (зокрема стаття 49) встановлює чіткі вимоги до будь-якої форми передвиборчої агітації в засобах масової інформації, в тому числі й до передач телерадіокомпаній у формі дебатів».

«На жаль, запропонований суспільним мовником формат передачі не відповідає таким вимогам. Вважаю, що ми не повинні наражати творчий колектив телеканалу UA:ЛЬВІВ на перевірки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та відповідні санкції з боку регулятора, а надати допомогу журналістам задля того, щоб такі дебати відбулися та відповідали чинному законодавству», – зазначає Синютка.

Разом з тим, як йдеться у листі, Синютка хоче звернути вашу увагу на зацікавлення інших телерадіокомпаній у проведенні дебатів між кандидатами на посаду голови Львівської ОТГ.

«Прошу, отже, розглянути мою пропозицію зорганізувати такі дебати у співпраці з іншими телерадіокомпаніями, що напевно сприятиме процесу ознайомлення мешканців нашого міста з моєю програмою та моїм бачення розвитку міста.

Мій штаб готовий посприяти такій ініціативі.

Мій колега по фракції, народний депутат України, журналіст та медіаменеджер Микола Княжицький уже висловив готовність допомогти в організації теледебатів відповідно до всіх вимог законодавства.

Пропоную Вам також делегувати свого представника та спільними зусиллями долучитися до організації теледебатів без порушення закону задля чесної та відкритої публічної дискусії між нами, яку чекають всі мешканці Львова», – зазначається у листі.

Коментарі

Позначки: , , ,